Zanimljivosti

Caroline Wozniacki istrčala prvi maraton

Caroline Wozniacki istrčala prvi maraton
Podeli dalje

Caroline Wozniacki na listu uspeha upisala je ovog vikenda još jedno postignuće. Naime, bivša prva teniserka sveta istrčala je za manje od tri i pol sata jedan od najprestižnijih maratona na svetu u New Yorku.

 


Za njega se pripremala nekoliko meseci, a pre početka Wimbledona izjavila je kako će na njujorškom maratonu predstavljati „Tim za decu“ za koji je  sakupila više od 80,000 američkih dolara.

 

caroline_wozniacki_istrčala_prvi_maraton_v

 

„Publika je bila izvrsna. Bilo je to jedno neverovatno iskustvo. Presrećna sam na to šta sam uradila. Imam ovu medalju i mogu ponosno reći da sam istrčala maraton,“ izjavila je Dankinja nakon što je uspela da istrči 42 kilometra.“

 

caroline_wozniacki_istrčala_prvi_maraton_v1

I sama je bila iznenađena svojim rezultatom s obzirom na to da se nije pripremala dovoljno koliko je htela zbog drugih brojnih obaveza. Na treninzima je uspela da odjednom istrči najviše 20-ak kilometara i tokom utrke nije joj bilo nimalo lako:

„Nikada nisam ni pokušala nešto ovako teško. Ovo je bio najteži psihički test u mojem životu. Desetak kilometara prije kraja govorila sam si kako više nikada neću da trčim maraton.“

 

U samom cilju dočekala ju je bliska  drugarica Serena Williams koja joj je među prvima čestitala te joj uručila medalju.

 


 

Na pitanje planira li trčati još koji maraton, Wozniacki je odgovorila: „Ako me pitate sada, reći ću vam ne, ali sigurna sam kada jednom pogledam na ovo iskustvo i vidim koliko je zapravo sjajno da ću opet poželiti trčati.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment