Zanimljivosti

Despacito popravlja ekonomiju Portorika!

Despacito popravlja ekonomiju Portorika!
Podeli dalje

Voleli je ili ne tek, pesma Despacito ne samo da je oborila globalni rekord slušanosti već uveliko popravlja ekonomiju čitave zemlje!

Ah, Despacito, pesma koju toliko volimo da mrzimo ove sezone, zaslužna je ne samo za prepoznatljivost latino dueta, već itekako utiče na ekonomiju Portorika i stvaranje bolje slike o ovoj zemlji.

Svega par meseci ranije, guverner Portorika je proglasio bankrot države kako bi restrukturirao dug od „tričavih“ 70 milijardi dolara, a danas..?

Ako niste znali, popularnost ove pesme doprinela je da interesovanje turista za posetu Portoriku skoči za za čak 45%! Prevedeno na jezik novca, za očekivati je da Portoriko, od ove godine, zaradi znatno više novca od turizma zahvaljujući pesmi Despacito.

despacito popravlja ekonomiju portorika

Lokacije na kojima je spot sniman uvrštene su u zvanične turističke ture i ljubitelji latino zvuka, ali i same pesme sad mogu lično iskusiti doživljaj koji pesma na slušanje pruža 🙂 Ako ne znate o čemu pričamo, samo potražite englesku verziju pesme i biće vam jasnije.

A kad već govorimo o naprasno popularnim Despacito lokacijama, Ana je napisala odličan informativan članak koji će vas detaljnije upoznati sa svakom od njih.

Ova pesma je, takođe, doprinela da Daddy Yankee postane prvi latino muzičar kojeg je Spotify nazvao top artistom.

Kad pomislimo da svega ovoga ne bi bilo bez Justina Biebera i njegove odluke da sa momcima snimi zarazni duet i tako napravi globalni viralni fenomen.. 🙂

despacito justin bieber


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook