Zanimljivosti

Festival kubanske muzike i plesa Havana en Belgrado

Festival kubanske muzike i plesa Havana en Belgrado
Podeli dalje

Festival kubanske muzike i plesa Havana en Belgrado, koji se održava od 6-9.11.2014. u DK Majdan (Kozjačka 5) i SKC-u zvanično je počeo.

H. E. Adela Mayra Ruiz Garcia, ispred ambasade Kube, kao član počasnog odbora Festivala dala je podršku Festivalu kubanske muzike i plesa Havana en Belgrado. Nakon registracije plesača iz celog sveta koja se odigrala sinoć u Teatru 78, danas slede radionice u DK Majdan i večerašnji show nastup slavnih instruktora sa Kube. U pitanju su instruktori koji drže radiance, i koji učestvuju na gotovo svim svetskim festivalima i čine ih vrhunski plesači u svetu salse i drugih kubanskih plesova. Za njihov nastup u SKC-u večeras od 22 časa moguće je kupiti pojedinačnu kartu pred sam događaj na licu mesta.

Sutra, 8.11. radionice se nastavljaju u DK Majdan, a za 22 časa je zakazan koncert benda “Pupy Y Los Que Son Son” u Studenskom kulturnom centru. Za ovaj koncert vlada posebno interesovanje.

Ima glas anđela i taj dar da se dopadne svima. Uvek nasmejan, sa odličnim manirima. Bez trikova i smicalica kada komunicira sa drugima.” Tako opisuju pevača grupe Pupy Y Los Que Son Son Cezara (Pupija) Pedrosu, pijanistu i vođu jednog od najpopularnijih kubanskih orkestara. On sam kaže da je muzika deo njegovog života, ali da su porodica i prijatelji od ključnog značaja za njegovu sreću. Taj savršeni balans se oseća i kroz muziku koju stvara i izvodi širom planete.

Bend “Pupy Y Los Que Son Son” jedan je od najpopularnijih bendova na Kubi i trenutno se nalazi na svetskoj turneji, gde će u ovkiru Festivala kubanske igre i plesa “Havana en Belgrado“ nastupiti u subotu, 8.11. u Studenskom kulturnom centru u 22 časa. Karte će biti dostupne na blagajni SKC-a neposredno pred koncert.

Četvrti put na jednom mestu, u četiri dana trajanja Festivala, svoje mesto će pronaći ljubitelji latinskih plesova, muzike i kulture Kube. Ovo je prilika kada ljudi iz celog sveta dođu u Beograd i našu prestonicu učine kosmpolitskim gradom. Ljubitelji kubanske muzike na jednom mestu, uživaju govoreći isključivo jednim jezikom – govorom tela izraženim kroz ples. Čak iako ne znate ništa o salsi, plešite, probajte, jer ovo je prilika da oslobodite i upoznate sebe, ali i mnogo novih ljudi.

A samo za čitaoce portal Organ Vlasti, u saradnji sa organizatorima, poklanjamo po 3×2 karte za večerašnji i sutrašnji nastup. Ostavite komentar da li ste za večerašnju ili sutrašnju salsa zabavu i uživajte u vikendu!


Podeli dalje

12 komentara

Click here to post a comment

Facebook