Zanimljivosti

Hotel za razvode

Hotel za razvode
Podeli dalje

hotel za razvodeKao što je Las Vegas popularna destinacija za brzinska venčanja, holandski biznismen Jim Halfens veruje da je pronašao jednako unosnu ‘nišu’ i za svoj biznis – u pitanju je hotel za razvode.

 

Kao što je Las Vegas popularna destinacija za brzinska venčanja, holandski biznismen Jim Halfens veruje da je pronašao jednako unosnu ‘nišu’ i za svoj biznis – u pitanju je hotel za razvode.
 
Ono što pokušava jeste da postane pionir u činjenici da se parovi mogu razvesti jednako brzo kao što mogu i ući u bračnu zajednicu. Ono na šta šaljivo (i vrlo proračunato) računa, jeste da profitira od činjenice da je stopa razvoda u Americi veća od 50% i zato pokušava da otvori Hotel za razvode – za brze vikend legalne rastanke.

Ideja je vrlo jednostavna – par koji želi da se razvede prijavi se u hotel (u odvojene sobe) u petak, uživa u luksuzu od 5 zvezdica i do ponedeljka odatle izlaze kao sveže razvedene individue. Za cenu od 2.500$ i 10.000$ (a u zavisnosti od težine slučaja, pruženih usluga i soba u kojima odsedaju) razvodni par dobija punu uslugu posrednika, advokata, psihologa, zapisničara, sudije i svog primerka rešenja o razvodu. Na taj način, mučna situacija koja inače traje mesecima, završava se u najkraćem mogućem roku i što bezbolnije.

Iako je svestan da ovaj poduhvat možda nije za komplikovanije razvode – kada je u pitanju znatna imovina ili teška borba za starateljstvo, Halfens ističe kako je ipak doprineo da dođe do prijateljstkih i iskrenih razvoda, navodeći jedan primer gde je muškarac naručio šampanjac kako bi nazdravio sa bivšom suprugom. Pored toga, postoje indicije da će ceo poduhvat postati i rijaliti i Halfens je već pozvao Demi Moore i Ashtona Kutchera da lansiraju šou, budući da su sami izjavili kako žele svoj brak da okončaju na prijateljski način.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook