Zanimljivosti

Hotel za razvode

Hotel za razvode

hotel za razvodeKao što je Las Vegas popularna destinacija za brzinska venčanja, holandski biznismen Jim Halfens veruje da je pronašao jednako unosnu ‘nišu’ i za svoj biznis – u pitanju je hotel za razvode.

 

Kao što je Las Vegas popularna destinacija za brzinska venčanja, holandski biznismen Jim Halfens veruje da je pronašao jednako unosnu ‘nišu’ i za svoj biznis – u pitanju je hotel za razvode.
Ono što pokušava jeste da postane pionir u činjenici da se parovi mogu razvesti jednako brzo kao što mogu i ući u bračnu zajednicu. Ono na šta šaljivo (i vrlo proračunato) računa, jeste da profitira od činjenice da je stopa razvoda u Americi veća od 50% i zato pokušava da otvori Hotel za razvode – za brze vikend legalne rastanke.

Ideja je vrlo jednostavna – par koji želi da se razvede prijavi se u hotel (u odvojene sobe) u petak, uživa u luksuzu od 5 zvezdica i do ponedeljka odatle izlaze kao sveže razvedene individue. Za cenu od 2.500$ i 10.000$ (a u zavisnosti od težine slučaja, pruženih usluga i soba u kojima odsedaju) razvodni par dobija punu uslugu posrednika, advokata, psihologa, zapisničara, sudije i svog primerka rešenja o razvodu. Na taj način, mučna situacija koja inače traje mesecima, završava se u najkraćem mogućem roku i što bezbolnije.

Iako je svestan da ovaj poduhvat možda nije za komplikovanije razvode – kada je u pitanju znatna imovina ili teška borba za starateljstvo, Halfens ističe kako je ipak doprineo da dođe do prijateljstkih i iskrenih razvoda, navodeći jedan primer gde je muškarac naručio šampanjac kako bi nazdravio sa bivšom suprugom. Pored toga, postoje indicije da će ceo poduhvat postati i rijaliti i Halfens je već pozvao Demi Moore i Ashtona Kutchera da lansiraju šou, budući da su sami izjavili kako žele svoj brak da okončaju na prijateljski način.

Fb komentari

Facebook

Zaprati nas na Instagramu