Zanimljivosti

Hulk Hogan dobio Gawker na sudu!

Hulk Hogan dobio Gawker na sudu!
Podeli dalje

Ne samo da je Hulk Hogan dobio Gawker na sudu, već će dobiti odštetu od 25 miliona dolara!

 

I to nije sve! Poznati sajt će, po odluci porote, morati da plati i kaznenu odštetu u iznosu od 115 miliona dolara i to sve jer su (pogrešno) procenili da mogu u javnost da puste Hoganov snimak seksa sa najboljom prijateljicom svoje tadašnje supruge! O, kako će ih ova greška skupo koštati..

Vlasnik Gawker Media, Nick Denton moraće ovoj rvačkoj zvezdi da isplati 10 miliona dolara, kompanija još 15 miliona, dok će urednik koji je odlučio da video objavi i napiše tekst o tome morati daa izdvoji još 100.000 dolara.

Ova enormno velika kazna služiće kao opomena svim drugim novinarima, urednicima i vlasnicima medija jer predstavlja jasnu poruku da se privatnost ne može i ne sme narušavati po cenu čitanosti i klikova.

hulk-hogan-dobio-gawker-na-sudu-v

Iako je presuda donesena, Hulk Hogan će morati da sačeka sa slavljem jer je Gawker Media već najavila podnošenje žalbe zbog ovako visoke kazne koja prevazilazi vrednost same kompanije. Ipak, kako je naveo Hoganov advokat, pored toga što Gawker vredi „svega“ 83 miliona dolara, samo u prošloj godini su zaradili blizu 50 miliona dolara, dok vlasnik kompanije Nick Denton „vredi“ 121 milion $!


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook