Zanimljivosti

Ispričaj svoju priču – nešto drugačija turistička promocija

Ispričaj svoju priču – nešto drugačija turistička promocija
Podeli dalje

U moru najrazličitijih online turističkih promocija, projekat Ispričaj svoju priču (Tell Your Story) se po svemu izdvaja od drugih; pogledajte kako.

 

Šta jednog svršenog studenta ekonomije i statistike nagna da batali odmor ili potragu za poslom i otisne se put jedinstvene avanture po celom svetu? Adrenalin, želja za uzbuđenjem, ljubav prema nepoznatom.. Kako god, Ryan Gagnon je svega 4 dana nakon diplomiranja, spakovao torbe i krenuo na put oko sveta, snimajući i objavljujući svoje dogodovštine i avanture na Snapchatu!

ispričaj_svoju_priču_v
Do sada je obišao 11 zemalja za 6 nedelja, koliko je već na putu, a sve je uredno dokumentovao putem mobilne aplikacije Snapchat koja je, u ovom projektu, dobila možda najveći značaj. Za one koji možda još uvek ne znaju, Snapchat je mobilna aplikacija za objavljivanje foto i video zapisa sa rokom trajanja od 24h, nakon čega snimljeni materijal trajno nestaje (prvobitno korišćen od strane tinejdžera, danas jednako popularan među javnim licima i brendovima).

 

Ono po čemu je projekat Ispričaj svoju priču drugačiji od svih drugih jeste taj što prikazuje stvari u svetu onakvim kakve jesu, za razliku od toga kako ih mediji u Americi prikazuju, a što i sam Ryan potvrđuje. U pitanju je želja da se prikaže glas javnosti, pojedinca i da se zemlje predstave u svoj svojoj lepoti i stvarnosti – neposredne i iskrene, a ne tendenciozne i pripremljene, kao što to mediji rade.

 

Danas, 1. avgusta, projekat Ispričaj svoju priču ide i korak dalje: otpočinje Snapchat putovanje oko sveta u trajanju od mesec dana, u okviru kojeg će se svakih 24 sata smenjivati domaćini, odnosno, svakog dana će neko iz neke druge zemlje imati priliku da ispriča nešto o svom narodu, svojoj kulturi i predstavi zemlju iz koje dolazi.

Više detalja potražite ovde  ili na Snapchatu (@TellYourStory) gde će vas projekat voditi kroz putovanje do 30 zemalja širom sveta za svega mesec dana 🙂


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook