Zanimljivosti

Ivan Miškeljin državni prvak Beogradskog maratona!

Ivan Miškeljin državni prvak Beogradskog maratona!
Podeli dalje

Ivan Miškeljin državni prvak Beogradskog maratona po treći put!

 


On je na 28. Beogradskom maratonu istrčao 42 km za 2:35:15, a u ovogodišnje osvajanje beogradskih ulica krenuo je predvodeći  „Adidas Running team“ čiji je trener već dve godine. U dobrom raspoloženju i odličnoj formi više od 100 njegovih trkača pratilo ga je u stopu, pružajući mu odličnu podršku prvih 11 kilometara, nakon čega je Miškeljin sigurnim korakom nastavio ka tituli državnog prvaka Srbije.

 

-Ponosan sam što sam osvojio medalju u rodnom gradu pred mojim Beograđanima. Poslednji kilometar je bio presudan. Kada sam izbio u Kneza Miloša čuo sam „Marš na Drinu“ koji me osokolio. Kiša je rashlađivala, pravi vremenski uslovi za maratonce. Ovo je moj najbolji rezultat – izjavio je Ivan Miškeljin, prvak Srbije u maratonu.

ivan_miškeljin_državni_prvak_beogradskog_maratona_v

-Ono što definiše dobrog trkača jeste upornost. Moraš da budeš uporan, da svaki dan vežbaš bez obzira na vremenske uslove, da si koncentrisan na cilj, da imaš kontinuitet, da ideš ka tom cilju strelovito bez osvrtanja sa strane. Uz sve to moraš da veruješ u sebe, jer svi se mi spremamo za pobedu, ali snaga uma je ono što nas dovede do cilja. Trkač mora da veruje u svoju pobedu, da se fokusira na stazu, da prevazilazi krize i da grabi ka cilju – objašnjava naš šampion.

 

Čestitamo trostrukom pobedniku!


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook