Zanimljivosti

Jimmy Fallon fenomen

Jimmy Fallon fenomen
Podeli dalje

U više nego konkurentskoj TV industriji, Jimmy Fallon fenomen definitivno prednjači i predstavlja nov pristup popularizacije kvalitetnog TV programa.

 

Jimmy Fallon je čuveni voditelj, glumac, muzičar, producent, pisac i komičar koji je javnosti postao poznat po nastupima u Saturday Night Live još od 1998. godine. Kako voli za sebe da kaže, komedija mu je oduvek u krvi, zbog čega je već u srednjoj školi otkrio čari stand up komedije i otisnuo se tim putem odmah po završetku škole. Manje je poznato da je Falon svojevremeno studirao IT, koje je u poslednjoj godini zamenio za komunikacije, ali je odustao na korak od diplomiranja – svetla pozornice uzela su svoj danak. Još manje poznata činjenica: kao malom, želja mu  je bila da postane sveštenik.

Što za nas, koji ga volimo i pratimo njegov rad (kao i njega samog) nije loše jer je Fallon već gotovo 2 decenije u samom vrhu televizijske industrije. Kao potvrda te činjenice, Jimmy Fallon od februara 2014. vodi čuvenu emisiju The Tonight Show, zamenivši čuvenog voditelja Jay Lenoa, koji je bio lice i glas ovog popularnog talk showa.

U moru emisija koje u sebi sadrže društveno političku satiru i poznate goste, Jimmy Fallon je uneo i napravio – možemo slobodno reći – revoluciju. Emisiji gledanost raste iz epizode u epizodu, što je čini jednom od najpopularnijih TV emisija u Americi, sa vrlo posvećenom i odanom publikom. Fallon fanove ima i na internetu: emisija je duboko integrisana sa društvenim mrežama, pa je tako možemo pratiti i na Facebooku, Twitteru, Google+, Instagramu i na Tumblru, a imaju i zvaničan You Tube kanal, gde možete iznova gledati i uživati u svim onim fantastičnim klipovima koje osmišlja sa poznatim gostima.

jimmy_fallon_fenomen_v

Jedan od primera uspešne internet integracije je i segment emisije #hashtags u okviru kojeg Fallon čita omiljene mu tvitove na određenu temu:

A tu su i čuveni citati iz emisije, pod hashtagom #FallonTonight:

Jimmyjev nepogrešiv osećaj za komediju ali i aktuelne teme, odlične imitacije, kvalitetan odabir gostiju i ideje koje od svake emisije naprave pravi spektakl, neki su od razloga koji ga – u gotovo dve decenijskoj karijeri – i dalje drže pri samom vrhu televizijske industrije. Fallon je „pokorio“ mnoge starije i uspešnije kolege i izborio se za čvrsto mesto u industriji koja ima sve veću konkurenciju – kako između sebe, tako i u sve većem igraču – internetu. Sama činjenica da svaka od njegovih epizoda emisije i dalje živi kroz kanale na društvenim mrežama, govori da je Fallonovo zlatno doba tek pred njim.

jimmy_fallon_fenomen_v4

Da li pratite The Tonight Show sa Jimmyjem Fallonom i kako vam se dopada to što radi?


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook