Zanimljivosti

Kako provesti Novu godinu ako ne želiš da je slaviš

Kako provesti Novu godinu ako ne želiš da je slaviš
Podeli dalje

I ti razmišljaš kako provesti Novu godinu ako ne želiš da je slaviš? Imamo nekoliko ideja!

Da li zbog vremenskih prilika, vladajućih virusa, odrastanja ili nečeg četvrtog tek, sve više ljudi iz okruženja nema taj osećaj praznične euforije, niti razmišlja da ide negde konkretno i proveseli se u najluđoj noći. Ne ulazimo u razloge zbog čega je to tako, već nudimo neke alternativne ideje za kako provesti Novu godinu kad ti baš i nije do nje i ne želiš da je slaviš.

#1 Filmsko veče sa prijateljicama
Radimo, idemo u školu, imamo nekih drugih obaveza..; svima nam je život takav da se i ne viđamo onoliko koliko bismo htele. Pa zašto onda ne bismo najluđu noć iskoristile upravo za veče viđanja sa prijateljicama, okupljanja kod jedne od nas u stanu i, uz priču o najnovijim dešavanjima u životu svake od nas, gledanje filmskog ili TV maratona celu noć? Još sad kad konačno imamo i Netflix, opuštanju i uživanju nema kraja 🙂

#2 Otputuj za vikend
Odaberi neko mesto koje još nisi posetila, spakuj najosnovnije i kreni u avanturu upoznavanja grada ili mesta koje još nisi posetila. Nema ništa bolje od sticanja dragocenih iskustava kroz upoznavanje drugih naroda i kultura.

kako-provesti-novu-godinu-ako-ne-zelis-da-je-slavis-v
#3 Izgubi se u sopstvenom gradu
Alternativa za one koje ne mogu ili ne žele baš da putuju je i ta da možete izigravati turistu u sopstvenom gradu. Pođi u kraj u kojem, možda, nikad nisi bila, zavlači se u ulicu poput turiste, radi sve ono što bi radila da si u nekom nepoznatom gradu i otkrij neke nove stvari o svom prebivalištu.

#4 Veče hedonizma i ugađanja sebi
Voliš da kuvaš i to te opušta? Spremi neke od recepata koje si oduvek htela, a nisi imala vremena. Čak i da ne umeš da kuvaš, uvek možeš kupiti sastojke koje voliš, malol vina, likera ili žestine i napraviti hedonističko veče samo za sebe – ili društvo po želji. A možda samo želiš da zaroniš glavu u dobru knjigu i uroniš u svet glavnih junaka i to je sasvim ok. Poenta je da radišš ono što voliš, što ti prija i pričinjava zadovoljstvo.

kako-provesti-novu-godinu-ako-ne-zelis-da-je-slavis-v1
Samo zato što je Nova godina, ne znači da nije dan kao i svaki drugi i da, ako ti prosto nije do toga, ne treba preskočiti svu tu euforiju i naručeno slavlje. Provedi dan onako kako želiš, radeći stvari koje voliš ili, prosto, ne radeći ništa. Tvoj dan, tvoj život, tvoja pravila i srećna ti bila 🙂

Save

Save

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook