Zanimljivosti

Ko su muškarčine u Srbiji, danas?

Ko su muškarčine u Srbiji, danas?
Podeli dalje

Za koga danas kažemo da su muškarčine i šta ovaj pojam označava? Kako ih doživljavamo mi, a kako mladi oko nas? Jedna predstava možda daje prave odgovore na ova i mnoga druga pitanja.

 

Šta znači biti pravi muškarac u Srbiji, danas? Jesu li muškarčine oni koji biju ili štite žene, oni koji se svađaju ili mirno rešavaju probleme, jedinke sa Farme, Parova i ostalih rijalitija, ili marljivi, vredni, ponosni ljudi koji svakodnevno čine šta je u njihovoj moći da učine svet malo boljim mestom za život?

ko_su_muškarčine_u_srbiji_danas_v

Predstava Muškarčine govori o sedam mladića, sedam autentičnih pogleda na svet i hiljadu situacija koje u tom svetu vide. Na sceni, njihov zadatak nije da budu neko drugi već da prikažu kako oni sami vide sebe ali i sve druge ljude, kojima su okruženi. U pitanju je projekat Centra E8 u saradnji sa Bitef teatrom, sa namerom da se prikaže način na koji se muškost danas tretira, odnosno formira u našoj kulturi.
 

Ideja i poruka ovog pozorišnog dokumentarca jeste poruka o slobodi, o ličnom ostvarenju i pokušaju da se prevaziđu kulturološki nametnute norme, koje mladiće sprečavaju da budu ono što jesu.

 

U predstavi su korišćeni statistički podaci dobijeni u istraživanju „Mladići i maskulinitet“ sprovedenom u okviru projekta „Budi muško“, iskustva trenera u ovom projektu i materijali nastali kroz proces radionica zasnovanih na tehnikama upotrebe drame u edukaciji.

ko_su_muškarčine_u_srbiji_danas_v1

A samo za čitaoce Organa Vlasti, danas delimo 4×2 ulaznice za predstavu Muškarčine, koja se igra u sredu, 07. oktobra u 20h. Prva četiri komentara koja odgovore na pitanje „Ko su muškarčine u Srbiji, danas?“ dobijaju karte za predstavu – srećno!


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook