Zanimljivosti

Majka Tereza postaje svetica

Majka Tereza postaje svetica
Podeli dalje

Kako je potvrđeno u Vatikanu, Majka Tereza postaje svetica zbog posvećivanja čitavog života pomaganju siromašnih u Indiji, i to od 4. septembra.

 

Katolici veruju da je svetac neko ko je čitav život živeo svetim životom i ko je već na nebu; sveci su uzori za ljude koji su još među živima i za njih se veruje da su posrednik između ljudi i Gospoda, preko kojih on uslišava njihove molitve i izvodi čuda.

Da bi neko postao svetac u katoličkoj crkvi, treba da se dese dva čuda, od kojih je prvo čudo Majke Tereze potvrdio prethodni papa Pavle 2003. godine, kada je 30-godišnja žena iz Kolkate tvrdila da je izlečena od tumora u stomaku nakon molitvi majki Terezi. Vatikanski komitet nije pronašao niti jedno naučno objašnjenje za njeno izlečenje, te su ga proglasili čudom.

Papa Franjo je u decembru potvrdio i drugo čudo: čovek u Brazilu koji je oboleo od brojnih tumora, na neobjašnjiv način je izlečen nakon što se porodica molila majci Terezi za pomoć i izlečenje. I ovoga puta, naučna objašnjenja su izostala.

Kako je najavio papa Franjo, a prenosi CNN, datum proglašenja pada u noć uoči godišnjice njene smrti 5. septembra 1997. godine, a više detalja o pripremi i samoj ceremoniji proglašenja znaćemo u narednom periodu.


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook