Zanimljivosti

Male stvari koje mnogo znače

Male stvari koje mnogo znače
Podeli dalje

Ma čime se bavili u životu, male stvari su te koje mnogo znače i unose promene koje se pamte. Ovonedeljni izbor #HONYpriče je upravo jedan takav primer.

Uvek sam želela da radim lepe stvari za nepoznate ljude. Radila sam u poštanskom odeljenju na koledžu i kad god bih slala obaveštenje o prispeću pošiljke, uvek bih u njega dodala još nešto. Kao sjajnu forku ajkule. Ili link ka japanskom džezu. U poslednje vreme radim to da kupim prilično čudne i otkačene retro razglednice, napišem na njima poeziju i pošaljem ih nasumice nepoznatim ljudima. Prvi put kad sam poslala jednu, dodala sam i detaljno obaveštenje, jer sam brinula da će je primiti neka stara osova koja bi mogla pomisliti da je ISIS i pozvati policiju. Napisala sam: „Ne brini. Ovo je umetnost. Sve je u redu. Nećeš čuti za mene ponovo.“

male-stvari-koje-mnogo-znače-v

Kada ste poslednji put primile razglednicu ili pismo? Taj fizički dokaz nečije ljubaznosti i ljubavi prema vama? Koliko je vremena prošlo od kad ste vi nekome poslali taj, gotovo zaboravljeni, lični iznak pažnje? Male stvari koje mnogo znače – zar ne mislite da je vreme da vratimo naviku pisanja pisama i razglednica?

Save


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment