Zanimljivosti

Neodoljiva moć osmeha

Neodoljiva moć osmeha
Podeli dalje

Veličina i moć osmeha opisana je u brojnim pesmama, pričama, romanima čuvenih književnika, pa opet, danas neretko zaboravljamo na njegovu važnost.

„Koristite svaku priliku za smeh, to je najbolji lek“ Lord Bajron

Moć osmeha ogleda se ne samo u tome da može da otera tugu, već i dokazano smanjuje stres, opušta mišiće lica, smiruje čitav nervni sistem. Smejanje je lekovito i zdravo (znao je Bajron šta priča), podstiče imuni sistem i čini nas otpornijim na bolesti.


O tome koliko je smeh bitan, govori i podatak da postoji zvanična terapija smehom (nastala šezdesetih godina prošlog veka) koja ima za cilj promociju opšteg zdravlja i dobrobita a sprovodi se kao vid borbe protiv stresa, podsticanja bolje prokrvljenosti, otklanjanja bola, ali i kao vid terapija na radnom mestu, za bolji radni učinak.

Osim u zdravstvene svrhe, moć osmeha je odlična navika koja vas čini atraktivnijom jer nasmejane osobe su, po prirodi, pristupačnije i privlačnije. Samim tim, dostupniji ste drugim ljudima, lakše ćete stupiti u konverzaciju, stvarati nove kontakte i, uopšte, osećaćete se bolje.


A tu je i ona čuvena Markesova:

Nikada ne prestajte da se smejete, čak i kada ste tužni, jer se neko može zaljubiti u vaš osmeh.

Pa, šta čekate? Smejte se (više) i prigrlite sve što ova zdrava i korisna navika sa sobom donosi.

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook