Zanimljivosti

Novogodišnja odluka Marka Zuckerberga

Novogodišnja odluka Marka Zuckerberga
Podeli dalje

Nakon svega tri dana od postavljanja pitanja, otkrili smo koji je to novogodišnji izazov Marka Zuckerberga, osnivača Facebooka.

 

Za one koji ne znaju, Mark Zuckerberg je, na sam doček nove 2015. godine, na svom Facebook profilu upitao javnost koji je to izazov koji bi trebalo da prihvati ove godine, kako bi naučio nešto novo i proširio svoje vidike.

Za tri dana, koliko je premišljanje trajao, Zuckerberg je dobio gotovo 50.000 komentara, predloga i ideja za izazov, a odlučio se za sledeći:

My challenge for 2015 is to read a new book every other week — with an emphasis on learning about different cultures, beliefs, histories and technologies.

 

Zahvalivši se svima na predlozima, Mark je istovremeno pozvao sve zainteresovane da se pridruže izazovu, pomenuvši da je otvorio i Facebook stranicu A Year of Books, u okviru koje će objavljivati koje sve knjige čita, dodavši da je otvoren za diskusiju i razmenu misli oko tih dela.

novogodišnji_izazov_marka_zuckerberga_v
Prva knjiga kojoj će se posvetiti je The End of Power od Moisesa Naima koja govori o promeni moći sa čitavih vlada i različitih organizacija, na pojedince; roman koji opisuje da se moć danas manifestuje na potpuno nov način i na novim, drugačijim mestima.

Ako je jedna od vaših novogodišnjih rezolucija upravo da čitate više knjiga, koje bi to knjige bile? Ostavite predloge u komentaru.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook