Zanimljivosti

Poznata glumica završila u bolnici zbog farbe za kosu!

Poznata glumica završila u bolnici zbog farbe za kosu!
Podeli dalje

Poznata glumica koju znamo iz popularne TV serije „NCIS“ završila u bolnici zbog farbe za kosu!

 

Pauley Perrette, nama poznatija kao Abbie, nedavno je primljena u bolnicu zbog stanja akutnog trovanja. Kako je kasnije sama objavila na svom Twitter profilu, razlog za primanje u bolnicu i hospitalizaciju je ozbiljna alergijska reakcija na farbu za kosu!, od koje joj je celo lice bilo natečeno, a jedno oko gotovo skroz zatvoreno!

 

poznata_glumica_završila_u_bolnici_zbog_farbe_za_kosu_v

 

Glumica, koja je inače prirodna plavuša, 20 godina se farba u crno, ali je tek pre godinu dana počela da se bori sa alergijskim reakcijama na kozmetičke preparate, samo nikada do sada ovako ozbiljnim.

 

Kako da znate jeste li alergični na farbu?

 

Ovo stanje je veoma retko; procene su da pogađa oko 5% ljudi u celom svetu, ali dešavalo se da ekstremni slučajevi alergije završe smrtnim ishodom! Ako se farbate, najčešći uzrok alergije je sastojak PPD (ParaPhenyleneDiamine) koji, u kombinaciji sa hidrogenom dovodi do alergijske reakcije, zato evo na koje simptome treba obratiti pažnju:

  • crvenilo kože
  • svrab
  • peckanje
  • oticanje u predelu očiju, ušiju, brade ili vrata

U tim situacijama, najbolje što možete da uradite jeste da isperete farbu sa kose i kože, a  zatim nanesete 2% hidrogen kako bi neutralisali neke od simptoma i obavezno posetite lekara za dalje instrukcije i upute.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook