Zanimljivosti

Tragična sudbina ruskih princeza

Tragična sudbina ruskih princeza
Podeli dalje

Tragična sudbina ruskih princeza premijerno ovog leta na kanalu Viasat History! Ne propustite seriju fokusiranu na ćerke cara Nikolaja i njihovu tužnu sudbinu.

 


Upoznajte prava lica princeza, iza lepih haljina i formalnih portreta u seriji koja je nastala kombinacijom intervjua sa vodećim istoričarima i fascinantnih arhivskih snimaka.

 

Olga, Tatjana, Marija i Anastasja, bile su najviše fotografisane princeze svog vremena, privlačeći fanatičnu pažnju javnosti, poput princeze Dajane kasnije. Ipak, njihovi javni profili bili su samo maska za ove izolovane devojke neobičnog vaspitanja.

 

S obzirom da su princeze nemilosrdno ubijene 17. jula, 1918. godine, u seriji Tragična sudbina ruskih princeza ima iznenađujuće mnogo da se kaže, kao na primer da im lepota nije pomogla da osvoje pažnju svojih roditelja koji su se apsurdno, sasvim okrenuli svom sinu jedincu, hemofiličaru Alekseju. Princeze su od strane svojih roditelja tretirane poput jedne amorfne jedinke koju su nazivali OTMA, po akronimu njihovih krštenih imena. Retko su napuštale odaje svoje palate, imale su vrlo malo prijatelja i gotovo da ništa nisu znale o svetu koji ih okružuje. Jedan od retkih ljudi sa kojim su sestre postale iskreno bliske, bio je kontroverzni duhovni savetnik njihovih roditelja, Raspućin – jedina osoba koja je umela ublažiti Aleksejeve patnje. Bile su izolovane i sklonjene iz državnih protokola, sve do njihovog fatalnog kraja.


Posmrtno, princeze su postale poštovane u Ruskoj pravoslavnoj crkvi, ali to skoro mistično poštovanje nije bilo izazvano njihovom lepotom ili tragedijom njihovog kraja, već samom činjenicom da su stradale i pre nego što su mogle postati išta drugo do prelepa enigma.

 

Serija Tragična sudbina ruskih princeza emitovaće se iz dva dela i to:

1.epizoda – ponedeljak, 06.07.2015. u 21:00
2.epizoda – ponedeljak, 13.07.2015. u 21:00


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook