Zanimljivosti

Turistička kampanja na društvenim mrežama #AllYouNeedIsEcuador!

Turistička kampanja na društvenim mrežama #AllYouNeedIsEcuador!
Podeli dalje

Odličan primer kako se radi turistčka kampanja na društvenim mrežama je ona koju je uradilo Ministarstvo turizma Ekvadora, uloživši 18 miliona dolara u njenu realizaciju!

 

Pre nekih mesec dana, na Twitteru sam zapratila nalog @AllYouNeed koji je objavljivao zanimljive vizuale i predivne predele iz, do tada, nepoznate zemlje, koristeći istoimeni hashtag koji je za svega 15 dana imao reach do 20 miliona ljudi! Sve se promenilo pre dva dana, kada je nalog preimenovan u @AllYouNeedisEC i kada je počela eksplozija motivacionih fotografija, citata, fotografija predela.

 

turistička_kampanja_na_društvenim_mrežama_allyouneedisecuador_v

Kampanju na društvenim mrežama prate i offline aktivnosti u trajanju od 10 dana širom sveta, pa je tako juče u 19 gradova otkriveno isto toliko slova koja, spojena zajedno, formiraju frazu „All you need is Ecuador„, što je i slogan čitave kampanje. Slova se nalaze u Parizu, Madridu, Sao Paulu, Bogoti, Njujorku, Santijagu, Berlinu, Londonu, Limi, Meksiko Sitiju, Amsterdamu i Buenos Arijesu; kao i u 7 Ekvadorskih gradova: Cuenci, Manti, Loji, Guayaquili, Teni, Santa Cruzu and Quitou. Svako slovo ima svoj poseban dizajn koji predstavlja neki proizvod, umetničko delo, aktivnost ili atrakciju Ekvadora koje su odabrali čelni ljudi iz Ministarstva turizma.

 

Pored toga, svako slovo ima i QR kod, web adresu i hashtag kako bi se javnost što bolje i potpunije informisala, ali i uključila u samu kampanju, otkrivajući značenje i simboliku slova i onoga što predstavljaju.

Slogan kampanje je uzet iz poznate pesme The Beatlesa i predstavlja promotivnu pesmu čitave kampanje koja će trajati do kraja godine, a koja nas upoznaje sa svim čarima ove zemlje koja godišnje ostvari posetu od preko 1.3 miliona turista i kojoj je turizam na četvrtom mestu po izvoru prihoda!

 

A ako ste srećne ruke, prijavite se na sajtu i možda osvojite jednu od 4 uzbudljive turističke destinacije jer – All You Need Is Ecuador!


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook