Moda

C&A Fashion Like

C&A Fashion Like
Podeli dalje

C&A Fashion LikeKako online svet dobija na sve većem značaju, ne čudi što brendovi uveliko razmišljaju na kojni način to da iskoriste, preliju u offline svet ili integrišu jedno u drugo. Puko prisustvo na društvenim mrežama više nije dovoljno, potrošači traže više, bolje, jedinstvenije.. Brazilski lanac radnji poznatog C&A brenda došao je do vrlo zanimljivog i inovativnog rešenja.

Kako online svet dobija na sve većem značaju, ne čudi što brendovi uveliko razmišljaju na kojni način to da iskoriste, preliju u offline svet ili integrišu jedno u drugo. Puko prisustvo na društvenim mrežama više nije dovoljno, potrošači traže više, bolje, jedinstvenije.. Brazilski lanac radnji poznatog C&A brenda došao je do vrlo zanimljivog i inovativnog rešenja.
 
Koristeći svoju Facebook stranicu, brazilski C&A postavio je album sa određenim brojem odevnih predmeta, pozivajući fanove da lajkuju one koji im se dopadaju i koje bi kupili. Istovremeno, u radnje su postavili specijalne vešalice na kojim su izložili te odevne predmete, a koji putem displeja iskazuju broj njihovih lajkova u realnom vremenu. Na taj način, kupci i posetioci radnje dobijaju jasnu i preciznu sliku koji komad odeće je popularan i koliko.

C&A fashion like campaign

U pitanju je kampanja pokrenuta na Dan majki, a sa ciljem promovisanja popularnih odevnih predmeta i pomaganja ženama svima koji su u nedoumici šta da kupe.
 

Za kratko vreme koliko traje, ova akcija je našla i svoje poklonike ali i kritičare. Dok jedni pozdravljaju ideju i nadograđuju je davanjem predloga da se na svaku vešalicu stavi i QR kod, kako bi i offline posetioci mogli odmah online da lajkuju ono što im se dopada i/ili što kupuju (odlična ideja, by the way); drugi kritikuju:
 
C&A Fashion Liek comments

ili kroz tekstove, kao što je ovaj.

Ostaje da vidimo hoće li ovaj vid integrisanja zaživeti i u ostalim branšama ili će se završiti na pokušaju. A neki su o akciji tvitkali i ovako:

C&A Fashion Like tweets

Izvor: Ivana Ćirković

 


Podeli dalje

2 komentara

Click here to post a comment

  • A ono, nije da nije – kao ja sam neki tupavko i ne umem da odaberem sam sta mi se svidja, ma cao 🙂

  • Meni se bas dopada ideja,volela bih i kod nas nesto slicno,mi smo ipak poznati po dobrom ukusu i ovi lajkovi bi mi ustedeli na vremenu.

Facebook