Moda

ESQUIRE Magazin i Socks From Heaven

ESQUIRE Magazin i Socks From Heaven
Podeli dalje

ESQUIRE Magazin i Socks from Heaven u zajedničkom projektu predstavljaju dva modela čarapa koji je specijalno za „Socks from Heaven“ dizajnirao glavni i odgovorni urednik Milan Nikolić.


Prvi model ilustruje progresivnu reinterpretaciju military fashion motiva. U poznati patern „uvučena“ je boja sezone, radiant orchid, specifična ljubičasto-roze nijansa koji muškim odevnim kombinacijama daje novi pečat. Oživljava stajling, nijansira ga u posebnom pravcu, stvara dozu ekstarvagancije i eksperimenta. Drugi model se poigrava umetnošću u skladu sa idejom Pita Mondriana da stvori likovnu strikturu koja može biti nepogrešivo i univerzalno primenjiva. Igra plavog, žutog i crvenog na beloj pozadini u muški stil uvodi igru, optimizam, zavodljivu lepotu prekoračenih granica. Testirajte svoju smelost u modnom izrazu. Probajte nove Socks from Heaven”, kaže Milan Nikolić, glavni i odgovorni urednik “Esquire magazine” za Srbiju.

Druženje koje će biti upriličeno tim povodom, ima i humanitarni karakter. Naime, deo prihoda od prodaje čarapa koje će se obavljati na licu mesta, doniraćemo gradskoj organizaciji Slepih i slabovidih koja je u teškoj materijalnoj situaciji.

Gradska organizacija slepih Beograda,  članica Saveza slepih Srbije, je od pre dve godine promenom zakona o finansiranju u vrlo lošoj materijalnoj poziciji. S obzirom da više nisu na budžetu grada i države finansiraju se isključivo od projekata koje dobijaju, što nije dovoljno za rad i neometano funkcionisanje s obzirom da koordinišu preko 2.500 slepih i slabovidih lica na teritoriji Beograda. Time su izjednačeni sa nevladinim organizacijama koje žive od projekata, samo što za razliku od njih nemaju podršku medija i finansijera sa strane. Projekti koje dobijaju su dobar priliv novca „sa strane„, međutim, to nije dovoljno da podmiri osnovne potrebe. Primera radi, ne raspolažu ni sa jednim belim štapom i crnim naočarima. U okviru Gradske organizacije slepih od 1996. postoji salon za masažu „Biosana“ koji uz pomenute projekte uspeva da održava.


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook