Moda

Izrazite se bojama

Izrazite se bojama
Podeli dalje

Šta koja boja predstavlja i znači, istražili smo za Vas…

 

 

 

Šta koja boja predstavlja i znači, istražili smo za Vas…

Bela
Popularna modna boja, svetla i neutralna, dobro se slaze sa svakom drugom bojom. Smatra se letnjom bojom i dobar je izbor za topove. Uvek bi ih trebalo imati nekoliko u ormaru. Bukvalno se slaže sa donjim delom u bilo kojoj boji; uz par farmerki, oker pantalone, siva suknja, nebo plave bermude…izbor je neograničen.
Daje vam osećaj slobode i nesputane otvorenosti. Žene uvek tako bajkovito izgledaju u svojim belim venčanicama, zar ne ?
Crna
Popularna modna boja, uvek u stilu i nikad izvan trenda. Dobar je izbor za donje delove odeće. Direktno suprotan beloj boji, a slaže se i sa svakom drugom bojom. Takođe je i popularna boja za topove; uz šljokičavu pink torbicu i par svetlucavih minđuša i narukvica – eto savršenstva.
Misteriozna boja, daje vam osećaj perspektive i dubine. Simbol je elegancije i rafiniranosti, za nju se uvek govorilo da je boja prestiža.
Crvena
Ekspresivna boja, prostrana u modnom svetu.
Najupečatljivija i najživlja od svih u paleti boja, privlači paznju i uzbuđuje. Odaje utisak pouzdanja, energije i entuzijazma; takođe, sugeriše i erotski naboj, ljubav i strast.
Žuta
Boja koja se povremeno koristi u modnoj industriji. Nalik crvenoj, privlači pažnju, ali na veseliji, sunčaniji nacin. Uglavnom ide uz one osobe koje vole i kojima prijaju promene. Fenomenalno se slaže uz tirkiz i ostale jarke tonove.
Plava
Popularna boja, rasprostranjena u korišćenju. Emotivno je potpuna suprotnost crvenoj i žutoj, deluje opuštajuće i smirujuće, prijatna za oči. Dobar je izbor za dnevno nošenje. Boja skijanja na void i mora, često povezana sa mirom, naklonošću, idealizmom i inspiracijom.
Ružičasta
Ženstvena boja za devojke. Slična plavoj, u smislu opuštajućeg delovanja. Devojke u ružičastom, odaju utisak nevinosti i slatkoće, uvek privlačne momcima. Boja bombona, aludira na emocje, toplinu i nežnost. Dobar izbor kako za gornji, tako i za donji deo garderobe.

I tako možemo u nedogled, bojama nikad kraja. Ono što je važno naglasiti jeste da nikada na sebi ne trebate imati više od 3 boje i trudite se da uklapate boje iz iste palete.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook