Moda

Mihano Momosa proleće-leto 2016

Mihano Momosa proleće-leto 2016
Podeli dalje

Za sve koji uživaju u nestvarno romantičnim Mihano Momosa kreacijama, predstavljamo novu kolekciju za proleće/leto 2016.

 

Kolekcijom SS 2016 Mihano Momosa je još jednom uspeo da poveže dve naizgled suprotstavljene potrebe žene, potrebu za klasičnim odevanjem sa potrebom za praćenjem savremenih tendencija u odevanju.

Klasični aspekt kolekcije predstavljaju pruge u već prepoznatljivim Mihano Momosa pastelno rozim i plavim bojama, a kombinovane sa jasnim i čistim krojevima daju jednu celinu koja je oslobođena od vremena i prostora.

Svoju razigranu stranu ovaj put manifestuje kroz igru sa detaljima pre svega na rukavima, koji su predimenzionirani kako bi se dame ipak osećale kao deo savremenih modnih tokova.

Element iznenađenja su u ovoj kolekciji dve haljine od perja, u sivoj boji koja nije karakteristična za rad Mihano Momosa, ali koja stilski odgovara stvaralačkom opusu brenda, a njihova poruka je da su promene dobrodošle i da u svetu koji se stalno menja postoji mogućnost za zadržavanjem konstantnih vrednosti.

I ovoga puta, namera dizajnera je bila da se povežu estetika i udobnost, pa su i sada korišćeni pre svega prirodni materijali: najviše svila, organza svila i pamuk, a posebna pažnja je i u ovoj kolekciji posvećena ručnoj izradi.

 

Fotograf Marko Vulevuc
Scenografija: Ksenija Josifović i Miroslava Đorđević
Šminka: Mina Abramović
Frizura: Đuka
Modeli: Ines Ćulibrk, Nevena Grmuša, Katarina Filipović, Milica Tomović


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook