Moda

Modni trendovi za jesen-zimu 2011

Modni trendovi za jesen-zimu 2011
Podeli dalje

moda sedamdesetihSada, kada je leto na samom izmaku, krajnje je vreme da se malo pozabavimo i nadolazećoj jeseni i zimi. Šta je to što nam doajeni svetske mode preporučuju za nastupajuću sezonu?

 

 

 

Sada, kada je leto na samom izmaku, krajnje je vreme da se malo pozabavimo i nadolazećoj jeseni i zimi. Šta je to što nam doajeni svetske mode preporučuju za nastupajuću sezonu?
Povratak sedamdesetih u svom punom jeku!
Duh sedamdesetih se iz letnje prenosi i u jesenje-zimsku sezonu i to u svom punom obliku! Ove sezone, nosiće se šeširi širokih oboda, glomazne naočare i ostali modni detalji, platforme, džins i pantalone širokih nogavica – popularne “zvoncare“, boho šik tunike i slično.

Kada pomislite na sedamdesete, setite se kluba Studio 54 i sve će vam biti jasno. Ove jeseni, sedamdesete su sofisticirane, otmene, prikriveno seksi. Preko dana, uveče, noću, u detaljima – sedamdesete su apsolutni must have!

Lutajući internetskom mrežom i istražujući po web stranama najpoznatijih svetskih modnih kreatora, prikupili smo nekoliko trikova i evo čime biste trebale dopuniti svoj ormar:

•    Pantalone sa visokim strukom i širokim nogavicama
•    Satenske i/ili svilene ležerne bluze, sa naglašenim rukavima
•    Rolka i kardigan na kopčanje
•    Suknja A kroja, dužine do ispod kolena
•    Kombinezon sa upečatljivim – da ne kažemo upadljivim – printom
•    Svilena haljina maxi dužine, naglašenog struka
•    Široki kaiševi
•    Čizme do kolena


Materijali koji preovlađuju su tvid, žersej, pamuk, viskoza ali i poliester, trevir, rayon. Od dezena, tu su karakteristične za taj period, pruge i tufne, kao i nezaobilazni karo dezen. Bojama se možete slobodno igrati – od disko pink, zelene, plave, narandžaste, crvene; pa sve do onih umerenijih, zemljanih tonova.
Torbe su obavezno kožne i visokog kvaliteta, kao i obuća; sve ostalo može biti šaroliko, ali sa ova se dva detalja ne treba igrati. Nakit je ove sezone takođe u prvom planu – upečatljiv, smeo i upadljliv, igrajte se i slažite slojeve ogrlica i narukvica, u kombinaciji sa šarolikim prstenjem.

Inspiraciju potražite u poznatim damama: Katrin Denev, Tvigi, Brižit Bardo i Bjanka Džeger.

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook