Moda

SAG Awards 2016 moda sa crvenog tepiha

SAG Awards 2016 moda sa crvenog tepiha
Podeli dalje

Za vikend je održana SAG Awards 2016 dodela nagrada, 22 po redu i ishod je bio očekivano različit, naročito uzimajući u obzir nedavne napade na američku filmsku akademiju. Malo o dobitnicima i malo više o modi u redovima koji slede.

 

Znate da nešto nije u redu kad dodele nagrada podlegnu pritisku i naprasno krenu sa dodelama nagrada prema boji kože umesto kvalitetu snimljene serije/filma. Naravno da se svi slažemo da je jednakost važna, što ne znači da se pod tim treba voditi procentima koliko koje rase i nacionalne pripadnosti treba da je prisutno među dobitnicima nagrada; potenciranje da se nagrade dodeljuju samo zbog nečije boje kože čini svaku dodelu i događaj pa, apsurdnim. Kao i sama najava programa:

 

…welcome to diverse TV„, od Idris Elbe.. Ok, čemu? Veći i ozbiljniji problem je u tome što se glumcima koji se osećaju uskraćeni za „dobre nagrade“ nude manje kvalitetne uloge od toga što ostaju kratki za jedan SAG, Grammy ili Oscar, a što je George Clooney tako lepo objasnio. Ići linijom manjeg otpora i dodvoravati se na ovaj način, po meni, samo obesmišljava same dodele i ono što one predstavljaju.

 

No, dobro. Psi laju, karavani prolaze, a promena TV i filmske industrije dešavaće nam se pred očima ovih dana i godina. A dobitnici SAG Awards 2016 su Viola Davis, Queen Latifah, Uzo Aduba i Idris Elba, za njima i Leo DiCaprio, Brie Larson, Alicia Vikander, Kevin Spacey, serije Downton Abbey i Orange is the New Black. Listu svih dobitnika potražite ovde, a sad malo i o modi.

sag-awards-2016-moda-sa-crvenog-tepiha-v

Što se mode tiče, deluje da su sve dame (čast malobrojnim izuzecima) bile inspirisane grčkim togama – ili zavesama, budući da su na sebi imale metre i metre umotanog materijala popularno nazvanog haljina.

Duboki dekolte i šlicevi, metalik, bež i crna kao dominantne boje – to su trendovi koje nam zvezde preporučuju za sezonu pred nama. Fotke sa crvenog tepiha možete pogledati na našoj Facebook stranici, a naš favorit su bile:

 sag-awards-2016-moda-sa-crvenog-tepiha-v1

sag-awards-2016-moda-sa-crvenog-tepiha-v2

sag-awards-2016-moda-sa-crvenog-tepiha-v3

Čija haljina se vama najviše dopala?


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook