Moda

Svetski dan bikinija!

Svetski dan bikinija!
Podeli dalje

Na današnji dan 1946. godine, svetu je predstavljen prvi bikini, zbog čega je ovaj datum postao obeležje za svetski dan bikinija!

 

5. jula 1946. francuski dizajner Louis Réard svetu je otkrio najmanji kupaći kostim na svetu nazvan bikini i tako napravio revoluciju koja i danas traje. Ono što je zanimljivo jeste podatak odakle dizajneru inspiracija za naziv ovog, do danas, najpoželjnijeg kupaćeg kostima. Naime, svega nekoliko dana pred svetsku premijeru ovog komadića odeće, amerikanci su imali probu nuklearne bombe u Pacifiku, tačnije na ostrvu Bikini Atoll – kao da je slutio koliki će prasak ovaj dvodelni kupaći kostim napraviti, Louis se odlučio na ime Bikini.

svetski_dan_bikinija_v

Čast da prva ponese bikini i pokaže ga celom svetu, imala je 19-ogodišnja francuska manekenka Micheline Bernardini. Bikini koji je nosila bio je toliko malen, da je mogao stati u kutiju dimenzija 51x51mm (prikazan na fotografiji u njenoj ruci)!

svetski_dan_bikinija_v1

svetski_dan_bikinija_v2

 

Najbolji način da obeležite svetski dan bikinija je da potražite najbližu plažu ili bazen i provedete ceo dan u ovom seksi dvodelnom kupaćem kostimu!

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook