Parfemi

Oh Lola by Marc Jacobs

Oh Lola by Marc Jacobs
Podeli dalje

oh, lolaPočetkom leta prošle godine, na tržištu je osvanuo novi parfem Marc Jacobsa po imenu Oh, Lola!. Sočan, voćno cvetni mladalački parfem, namenjen za vesele i životne mlade dame i one koje se tako osećaju. Zaštitno lice parfema je poznata dečija zvezda,  Dakota Fanning.

Početkom leta prošle godine, na tržištu je osvanuo novi parfem Marc Jacobsa po imenu Oh, Lola!. Sočan, voćno cvetni mladalački parfem, namenjen za vesele i životne mlade dame i one koje se tako osećaju. Zaštitno lice parfema je poznata dečija zvezda,  Dakota Fanning.

Za svoj osvežavajuć, razigran i privlačan miris, Oh, Lola! ima da zahvali kombinaciji jagoda, malina, kruške sa božurom, magnolijom, sandalovinom i neodoljivom vanilom. Vrlo lagan ali postojan, senzualan i upečatljiv, Oh, Lola! je parfem kako za tinejdžerke, tako i za odlučne i samosvesne žene koje su zadržale ono detinje u sebi. Dizajn bočice takođe prati celu priču: jednostavan ali otmen  oblik vaze koji drži otmen roze-crveni svet; svedeno i konkretno. Parfem je dostupan u bočicama od po 30ml, 50ml i 100ml.
 

Veću pažnju javnosti privukla je marketing kampanja od samog parfema. Naime, 17-ogodišnjakinja baby face izgleda, odevena kao da je lutka i držeći cvetnu bocu parfema između nogu, izazvala je gnev ljudi širom sveta. Neki su otišli tako daleko, navodeći kako ova fotografija simulira scene silovanja iz indi filmova! Bilo kako bilo, kampanja za ovaj parfem je zabranjena u Velikoj Britaniji, za šta je zaslužna The Advertising Standards Authority organizacija, navodeći, pored ostalog, da sporne fotografije predstavljaju Dakotu kao ‘modernu Lolitu’ i imaju otvoreni seksualni nagoveštaj prema maloletnicama.
Pored ne tako davnih, takođe spornih, slučajeva o korišćenju dece u neprikladne reklamne i modne svrhe, postavlja se pitanje granice i odgovornosti za izlaganje dece ovakvim vidovima seksualnih konotacija i rekla bih da je odluka ASA sasvim na mestu; šta vi mislite?

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook