Šminka

Saveti za senčenje lica

Saveti za senčenje lica
Podeli dalje

Ovih dana, svi su eksperti za šminkanje, ali koji su to saveti za senčenje lica koji će vas transformisati u lepoticu sa naslovnih stranica?

 


U jednom od naših ranijih tekstova: senčenje lica – osnove, objasnili smo vam šta je senčenje, a šta isticanje određenih delova lica; ovoga puta objašnjavamo koju vrstu proizvoda treba koristiti.

Izbegavajte svetlucave proizvode, osim ako ne želite da svetlite poput božićne jelke. Za senčenje lica koristite isključivo mat korektore i pudere, sjaj ostavite za isticanje detalja.

Ne plašite se eksperimentisanja, šminka zato i služi – da se igrate i pronalazite ono što vam najbolje stoji. Većina žena će vam reći da koristi bronzer za senčenje lica, okanite ga se i isprobajte različite nijanse pudera ili korektora i pronađite onaj koji vam odgovara.

Kada govorimo o vrstama pudera koji se koriste za senčenje lica, to mogu biti puderi u prahu, u stiku ili kremasti. Najbolja i najsigurnija opcija svakako je kremasti puder jer se najlakše razmazuje i stapa, a sa njim ćete i najmanje da pogrešite.

Ne štedite na četkama, jer su vam one podjednako važne kao i šminka koju koristite za senčenje lica. Potrebne su vam manje, pufnaste četkice za senke (za one preciznije radove), kao i one veće i široke (za rumenilo), za utapanje (blending).

I u ovom slučaju, manje je više, te nemojte preterivati sa nanošenjem proizvoda po čitavom licu, naročito ako ste mlađa osoba. Koristite ne više od dva proizvoda i ne opterećujte kožu previše; potpun tretman ipak ostavite za neke specijalne prilike.

Sad, kada smo to savladali, evo i nekoliko tutorijala da se zabavite i uvežbate trikove:


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook