Šminka

Video selfi bez šminke – kao odgovor svim hejterima

Video selfi bez šminke – kao odgovor svim hejterima
Podeli dalje

Zamislite da vas 100.000 ljudi verbalno napada zbog nečeg što volite da radite? Ovaj video selfi bez šminke je odgovor svim hejterima koji moć šminke smatraju zlim i opasnim.

 

Em Ford je mlada britanka koja vodi i uređuje makeup blog My Pale skin i istoimenu YouTube stranicu sa klipovima koje sama snima i režira. Radivši to što radi, na svojoj koži je osetila da smo mi žene na gubitku – kako god da okrenemo. Šminkale se, ne šminkale, uvek će se naći neko da osudi našu odluku – kao što je to slučaj sa Em, koja se godinama bori da koliko-toliko uredi svoje lice oštećeno aknama i kad to konačno (fantastično) učini uz pomoć šminke – biva osuđena i kritikovana na svakom koraku.

video_selfi_bez_šminke_v

Nedavno smo pisali o tom novijem fenomenu „makeup shaming“ i prikazali vam moć šminke u njenom punom sjaju, a sada pogledajte video selfi bez šminke koji je Em snimila kao odgovor na preko 100.000 negativnih komentara koje je primila od kako je počela da objavljuje svoje snimke bez šminke, a koji je za svega 2 dana videlo skoro 1,3 miliona ljudi:

Da, društvene mreže itekako mogu stvoriti nerealna očekivanja za oba pola i da, predstavljaju izazove sa kojima se svakodnevno susrećemo. Ipak, to ne znači da iko od nas ima prava da kritikuje i satanizuje bilo koga zbog onoga što radi kako bi njemu/njoj bilo bolje. Nikada ne znamo kakvu bitku taj neko bije i kroz šta sve prolazi – kako biste reagovali da ste vi na njenom mestu?

Foto: Instagram


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook