Svakodnevna nega

Eucerin zaštita od sunca

Eucerin zaštita od sunca
Podeli dalje

Pravovremena zaštita od sunca je proces koji treba raditi tokom cele godine, ne samo  u letnjem periodu i to je, ujedno, bila tema druženja sa Eucerin stručnjacima i dermatolozima prošle nedelje, zajedno sa pričom o važnosti hidratacije.


Adekvatna zaštita od sunca obuhvata nekoliko važnih segmenata: preventivnu i pravovremenu zaštitu od sunca tokom cele godine, informisanost o štetnim sunčevim zracima, pravila ponašanja kad smo izloženi sunčanim zracima.

Hidratacija

Voda je, zajedno sa suncem, izvor života i ona nam je neophodna za dobro zdravlje. Samo unošenjem dovoljne količine vode u organizam možemo biti potpuno zdravi, a isto tako dovoljnom hidratacijom kože, i ona može da bude lepa i zdrava.

Koža kojoj nedostaje voda je dehidrirana. To nije tip kože već stanje. Sa tipom kože se rađamo i ono je uglavnom nepromenjivo tokom života, dok stanje kože može biti trenutno i može se menjati. Dehidrirana koža se može javiti kod svih tipova kože, pa tako postoje i masne kože koje zatežu zato sto u njima postoji nedostatak vode odnosno dehidrirane su.


Rešenje za dehidriranu kožu su Eucerin AQUAporin kreme koje su u Eucerin asortimanu dostupne u tri varijante:

AQUAporin ACTIVE Lagana krema
AQUAporin ACTIVE Bogata krema
AQUAporin ACTIVE UV 25+UVA

Sve tri varijante AQUAporin krema su bez parfema i bez parabena.

Zaštita od sunca

Sunce kao izvor života, emituje ultraljubičaste zrake koji su nevidljivi golim okom i dele se na tri grupe – UVA, UVB i UVC zrake.

UVC zraci su smrtonosni, ali srećom ne dopiru do nas zahvaljujući ozonskom omotaču, ali da li postoji razlika između UVA I UVB zraka?

Da!

UVA zraci kao “alergije” ili “ageing”

UVA zraci su slabijeg intenziteta od UVB zraka, ali prodiru dublje u kožu i doprinose pojavi raka kože u kasnijim fazama života, starenju kože i njenom tamnjenju. Ovi zraci prolaze kroz oblake, odeću i staklo i prisutni su tokom cele godine u svim periodima dana, čak i kada je oblačno. UVA zraci su oni zbog kojih naš ten postaje taman.


UVB zraci kao “burns” (opekotine)

UVB zraci, koji prolaze kroz epidermis,  glavni su uzrok preplanulosti,crvenila, opekotina i alergijskih reakcija. Zajedno sa UVA zracima odgovorni su za nastajanje kancera kože. UVB zraci takođe doprinose tamnjenju kože i utiču na prerano starenje kože takozvano fotostarenje.

Sunce i starenje kože

Koža najranije, pre svih organa, pokazuje znake starenja. Zato je koža kalendar po kome se određuju godine. Starenje kože je kontinuirani, vremenski zavisan fenomen koji nastaje kao posledica unutrašnjeg hronološkog, genetski programiranog starenja i starenja uzrokovanog faktorima iz spoljašnje sredine.

Unutrašnje starenje (Hronološko starenje) – genetski programirano iznosi svega 10%

Spoljašnje starenje (Fotostarenje) – faktori iz spoljašnje sredine čak 90%

Ovo zapravo znači da vrlo malo možemo kriviti genetiku za promene na našoj koži i da je potrebno da se ponašemo krajnje odgovorno prema njoj, jer koža pamti za ceo život.

Eucerin preparati, specijalno formulisani prema različitim stanjima i potrebama kože, pružaju više od UVA i UVB zaštite.
S obzirom da je izlaganje UV zracima glavni uzrok prevremenog starenja kože, iz Eucerina stiže inovacija Eucerin Sun Anti-Age Fluid sa hijaluronskom kiselinom.
Novi Eucerin anti-age za zaštitu lica od sunca SPF 50 štiti čak i dublje slojeve epidermisa od oštećenja koje izazivaju UV zraci, dok formulacija sa hijaluronskom kiselinom intenzivno hidrira i smanjuje bore na licu i dekolteu.


I za kraj, saveti dermatologa ukazuju sledeće:

apelujemo da steknete naviku da pregledate svoju kožu jednom mesečno. Ne javljaju se sve sumnjive promene na mestima izloženim suncu in a vidljivim mestima, zato pregledajte čitavu kožu, najbolje ispred velikog ogledala.
Rak kože se jedini može videti, a poznavanje sopstvene kože može mnogo značiti. Ukoliko ste u nedoumici, molimo vas, konsultujte dermatologa.

 

Save


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook