Svakodnevna nega

Greške u oblikovanju obrva

Greške u oblikovanju obrva
Podeli dalje

Obrve su nalik na predivan ram za sliku koji uokviruje lice,da načiniti ru čineći ga poželjnijim i lepšim. Loše i nestručno vođenje računa o njima, može nas od labuda načiniti ružnim pačetom u tren oka!

 

Obrve su nalik na predivan ram za sliku koji uokviruje lice,da načiniti ru čineći ga poželjnijim i lepšim. Loše i nestručno vođenje računa o njima, može nas od labuda načiniti ružnim pačetom u tren oka!
 

oblikovanje obrvaIako deluje lako, čupanje obrva nije jednostavno i mnoge žene greše u tome, eksperimentišući kod kuće. Pogrešno tretirane obrve itekako menjaju izraz lica – i to ne na bolje; dok zapuštene obrve ukazuju na nemarnost i aljkavost. Obrve obrađene u pravoj meri i na pravi način, sa druge strane, laskaju Vašim očima i čitavom licu, čineći ga mlađim, odmornijim i čistijim.

 

Jedna od najčešćih grešaka jesu previše očupane obrve. Većina žena, naročito mladih devojaka, retko konsultuje profesionalca, pre nego što se  upusti u avanturu sa pincetom i obrvama. Idealno bi bilo da na samom početku obrve tretira strućno lice, dok same ne naučite, kako biste izbegle grešku da obrve načinite suviše tankim. Pretanke obrve čine oči manje primetnim i definisanim; dok lice dobija dosadan i nezanimljiv izgled.Osim toga, uvek postoji rizik da neki delovi obrva neće izrasti.


Iscrtavanje obrva tamnom olovkom takođe je jedna od najčešćih grešaka koje pravimo.
Popunjavanje rupa tamnom olovkom nikako nije preporučljivo – Mortiša Adams i goth fazon em nisu trendi, em ne izgledaju pristojno i čisto. Ako već imate neravnomerne obrve, opredelite se da ih “zamaskirate’‘ olovkom koja je nijansu do dve svetlija od boje Vaše kose. Ili, ako ste vičnije u šminkanju, u istu svrhu možete koristiti senku za oči, za prirodniji efekat.


Oprez sa makazicama, kako ne biste odsekle i više nego što treba!
Ako ste od onih koje imaju duge obrve, ne škodi malo ih skratiti, s’ vremena na vreme, ali vrlo precizno i polagano. Nikada nemojte seći više dlačica odjednom – lako se može zdesiti da odsečete više nego što ste želele, čime ćete uništiti oblik obrva. Isto tako, ne skraćujte celokupnu dužinu obrva više nego što treba. Kratke obrve nisu elegantne i ne laskaju očima, kao ni izgledu bilo kojeg lica. Kako odrediti idealnu dužinu obrva? Tačka gde se završava čeona kost je otprilike mesto gde se i obrve trebaju završavati.

 

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook