Svakodnevna nega

Kako protiv oteklih očiju

Kako protiv oteklih očiju
Podeli dalje

kako protiv oteklih očijuBilo da ste ostale do kasno budne zbog posla ili noćnog života; jele jako zasoljenu hranu; plakale zbog nekog tužnog filma ili neke ružne situacije; imate alergijsku reakciju…otekli kapci baš i nisu “picture perfect“, što bi rekli stranci. Kako smiriti i ublažiti otekle kapke i podočnjake?

Bilo da ste ostale do kasno budne zbog posla ili noćnog života; jele jako zasoljenu hranu; plakale zbog nekog tužnog filma ili neke ružne situacije; imate alergijsku reakciju…otekli kapci baš i nisu “picture perfect“, što bi rekli stranci. Kako smiriti i ublažiti otekle kapke i podočnjake?

Jedan način je da upotrebite metalne kašike. Sve što treba da uradite jeste da ih ostavite u zamrzivaču na 5 do 10 minuta, nakon čega ćete ih naneti na potpuno suve oči i držati dok se ne stople. To bi trebalo da je dovoljan tretman da otok trenutno spadne.

Brži način bio bi da uzmete kesu smrznutog povrća (koju svaka žena ima), uvijete je u tanku krpu i stavite preko očiju na desetak minuta. Hladnoća stimuliše cirkulaciju oko očnog predela, što dalje pomaže da otok splasne.

Takođe, možete probati i oblog sa kamilicom. Potopite meku krpu ili peškir u hladni čaj od kamilice, blago iscedite i stavite ga na oči, držeći desetak minuta. Ovaj oblog je dodatno dobar, jer je poznato da kamilica smanjuje upale.

A kako biste predupredile rizik od jutarnje naduvenosti (ma koji da je razlog za istu), uveče lezite na više jastuka – gravitacija vam je dodatni prijatelj, kada je u pitanju zadržavanje tečnosti.

 

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook