Svakodnevna nega

Osnovna nega kože

Osnovna nega kože
Podeli dalje

osnovna nega kozeKoža je naš najveći organ i neophodna joj je pravilna i svakodnevna nega, kako bi bila zdrava i negovana. Šta je to što trebamo svakodnevno raditi, kako bi koži a i nama samima omogućili zdravu dugovečnost?

Koža je naš najveći organ i neophodna joj je pravilna i svakodnevna nega, kako bi bila zdrava i negovana. Šta je to što trebamo svakodnevno raditi, kako bi koži a i nama samima omogućili zdravu dugovečnost?
Za početak, neophodno je da pijemo dovoljno vode, kako bi koža bila hidrirana i izgledala mladalački i zdravo. Pored toga, čišćenje kože je postupak koji se nikako ne sme preskakati, ma koliko da smo umorne ili nam nije do skidanja šminke. Temeljno čišćenje najbolje je raditi dva puta dnevno: ujutru i uveče pred spavanje. Na taj način, uklanjate sve nagomilane nečistoće nastale od spoljnih faktora, kao i šminku koja, ma koliko nas činila lepima, utiče da koža brže stari, ako se ne skine sa lica kada joj je vreme.

Isto tako, trebamo voditi računa i o kozmetici koju koristimonakon čišćenja kože. Najbolje je koristiti blagi losion ili ulje za telo, kao i hidrantnu kremu sa zaštitnim faktorom za kožu lica. U vreme kada je ozonski omotač sve oštećeniji i kada su sunčevi zraci sve jači, neophodno je imati kreme i losione sa zaštitnim faktorom, kako bi što je više moguće, zaštitili kožu na pravi  način i preventirali – koliko je do nas – njeno prerano starenje.

Ishrana takođe dosta utiče na kvalitet i sam izgled kože. Poželjno je da imamo izbalansiranu ishranu i to tako što ćemo jesti hranu bogatu vitaminima i mineralima, antioksidansima i nezasićenim masnim kiselinama. Ovakva ishrana omogućava koži da dođe do dovoljno hranljivih sastojaka i bude zdrava, hidrirana, negovana i mladalačkog izgleda. Semenke i koštunjavo voće, morska hrana, jaja, tamna čokolada, sveže povrće i voće – sastojci su koji bi se trebalo nalaziti u svačijem domu, radi opšteg zdravlja i boljeg izgleda kože.


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook