Svakodnevna nega

Saveti za lepu kožu

Saveti za lepu kožu
Podeli dalje

Bez obzira na vaš uzrast, ovi saveti za lepu kožu su ono što može pomoći i doprineti da vam koža izgleda i bude blistava i zdrava.

Kada govorimo o nezi i održavanju kože, postoje neke osnove koje ne treba preskakati, zbog čega vam donosimo ovih 6 saveta kojih bi svaka od nas trebalo da se pridržava. Krenimo redom.

1. Dovoljno sna

saveti-za-lepu-kožu-vSan je od ključne važnosti za zdrav izgled kože. Ne treba se fokusirati samo na broj sati, već povedite računa i kakav vam je kvalitet sna. Nedovoljno i nekvalitetno spavanje može dodati i do 10 godina izgledu kože, a to nam svakako ne treba.

2. Dovoljno vode

Potrudite se da pijete bar 2l vode dnevno; hidratacija je (između ostalog) neophodna za zdrav i blistav izgled kože. Vrlo brzo, primetićete da vam je koža mekša, nežnija i sjajnija.

3. Manje stresa

Stres nije samo štetan za psihofizičko stanje, već se negativno odražava i na izgled i stanje kože. Započnite neki hobi, počnite da vodite dnevnik, uhvatite se u koštac sa onim što vas muči i učinićete dobro za sebe i izgled svoje kože koja – ne zaboravimo – sve pamti.

4. Kvalitetna kozmetika

Imamo samo jedno lice i zašto bismo štedele na njemu? Umsto običnih preparata iz samoposluge ili nekih neproverenih preparata, radije se opredelite za onu kozmetiku koja odgovara vašem tipu kože i godinama; koristite proverene prirodne preparate, a izbegavajte one koji u sebi sadrže petrohemijske derivate.

5. Recite ne cigaretama i alkoholu

Obe stavke su štetne za kožu jer je isušuju i dodaju godine. Samo obratite pažnju nakon par večeri uzastopnih izlazaka, odlaska na zabave i poravak u zadimljenim prostorijama kako vam izgleda koža i sve će vam biti jasno.

saveti-za-lepu-kožu-v1
6. Zdrava ishrana

Način ishrane umnogome utiče na kvalitet kože, zato se potrudite da u svakodnevnu ishranu uvrstite namirnice bogate Omega-3 mastima, a koje štite kožu od Sunca, deluju protiv akni i podmlađuju je.

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment