Svakodnevna nega

Savršen manikir

Savršen manikir
Podeli dalje

Kako izgleda savršen manikir i šta treba uraditi kako biste ga uvek imale?

 

Lepe i negovane ruke i nokti su, osim pokazatelja dobrog zdravlja, i odraz ličnosti i zato je važno posvetiti im pažnju koju zaslužuju. Nije teško ovladati navikama pomoću kojih ćete uvek imati lepe, negovane i manikirane ruke.

pribor za noktePre nego što počnete, sakupite sve što vam je neophodno za manikir, kako biste izbegle prekide u sred tretmana. Pored prostorije sa dobrim osvetljenjem, evo šta vam je sve potrebno:

– skidač laka za nokte,

– vata,

– lak za nokte,

– pribor za nokte,

– krema za zanoktice,

– turpije razlčitih tipova finoće,

– činija sa toplom vodom,

– peškir.

Jednom kad sve pripremite, možete početi sa sređivanjem ruku i noktiju. Prevashodno, uklonite sve ostatke starog laka, nakon čega ćete ruke potopiti u činiju sa toplom vodom, u koju možete dodati i nekoliko kapi aromatičnog ulja i ostaviti ruke da „odmaraju“ desetak minuta. Nakon kupke, nežno obrišite ruke i utrljajte kremu za uklanjanje zanoktica, nakon čega ćete iste potisnuti prema gore adekvatnim štapićem. Zanoktice nikako nemojte seći!

lepi noktiSledeće na redu je oblikovanje noktiju, koristeći adekvatne turpije. Investirajte novac u kupovinu kvalitetnih turpija – pre papirnih nego metalnih – i vaši nokti će to znati da cene. Vrlo praktične su četvorostrane turpije koje su tako i obeležene – pogotovo su pogodne za početnice, kako bi znale kad koju stranu da upotrebe; osim toga, odlične su za davanje završnog sjaja.

Nakon kupke i sređivanja noktiju, vreme je za malo masaže. Nju ćete primeniti utrljavanjem kreme za ruke, kružnim pokretima i utrljavanjem oko predela noktiju. Ovo će pospešiti cirkulaciju i nahraniti kožu, nakon čega će ruke i nokti delovati zdravije, mekše i bolje.

Kad krema dobro upije, vreme je za nanošenje laka za nokte. U zavisnosti od afiniteta, to može biti neutralan izgled – koristeći pastelne tonove ili bezbojan lak; ili  glamurozan izgled – odabirom neke od jačih boja – kako ko voli. Za svaki slučaj, pre nanošenja laka, vatom uklonite svaki eventualni višak masnoće od kreme ili ulja. Za koju god varijantu da se odlučite, završite lakiranjem nanošenjem bezbojnog laka – za onaj dodatni završni sjaj.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook