Svakodnevna nega

Zimska nega kože

Zimska nega kože
Podeli dalje

Dolaskom hladnijeg vremena i zime, koži lica i tela su neophodne jača zaštita i hidratacija, zato evo saveta kako se radi zimska nega kože.

Kako bismo izbegli da nam vetar i hladan vazduh oštete kožu dodatno je isušujući, zbog čega ona postaje rapava i sklona pucanju, potrebno je na vreme je pripremiti. To je najbolje učiniti adekvatnim tretmanima i preparatima prilagođenim vašem tipu kože. Najbolje je jednom nedeljno raditi piling, kako bismo se rešili mrtvih ćelija, zatim kožu namazati hranljlivim hidrantnim losionom za telo i kremom za lice. Dalje, tokom zimskih meseci nastaviti sa upotrebom hidrantnih ulja, mleka i krema kako bismo kožu snabdeli sa dovoljno vlage i hranljivih sastojaka i time je sačuvali od štetnih spoljnih uticaja.

Koža lica i ruku su najizloženije zimskom vremenu, zbog čega im je potrebna posebna nega. Pored uobičajenih hranljivih hidrantnih krema, dobro bi bilo da koristite one koje u sebi imaju i zaštitni faktor od bar SPF 15. Usne su takođe podložne značajnom isušivanju, perutanju i pucanju, zbog čega se preporučuje svakodnevna upotreba balsama za usne. Čišćenje lica i skidanje šminke, ma koliko da smo umorne, je pod obavezno!  

zimska_nega_koze_v

Tokom kupanja, izbagavati duge i tople kupke, već je preporučljivo tuširanje mlakom vodom, kako bi se izbeglo dodatno dehidriranje kože i nakon pranja, odmah naneti hidrantne preparate.

Zimska nega kože nikada nije izgledala bolje; kompanija Avon je poznata po širokoj paleti proizvoda za šminkanje, kao i za negu lica i tela, od kojih sam izdvojila dva za predstavljanje i poklončiće!

Iz kolekcije Planet Spa, Thailand lotus flower opuštajući piling za telo je sve ono što jedan piling treba da bude: suptilan a delotvoran piling koji kožu čini glatkom i sjajnom, uz dugotrajan osećaj mirisa koji opušta i relaksira.

Anew Vitale gel za čićenje lica je blag i delotvoran preparat koji kožu čini vitalnom i sjajnom tokom čitavog dana. Osim što dobro čisti, Anew Vitale kožu lica hrani i hidrira, što nam je posebno neophodno u ovim zimskim mesecima. A kako je dovoljno da uzmemo gela veličine graška, bočica od 125ml može  trajati mesecima!

zimska_nega_koze_v1

Dva odlična preparata koji kožu lica i tela štite, neguju i hrane mogu biti vaši na vrlo jednostavan način! Prva dva komentara ostavljena u 16 časova dobijaju po jedan od navedenih Avon proizvodasrećno!


Podeli dalje
Tagovi

12 komentara

Click here to post a comment

Facebook