Zdravlje

AntiAging medicina i nove metode lečenja

AntiAging medicina i nove metode lečenja
Podeli dalje

AntiAging medicina osmislila je i pokrenula nov pristup u lečenju pacijenata, a što smo mogli saznati na nedavno održanom predavanju pod pokroviteljstvom Evropske akademije nauka.

Predavanje je održao predsednik Svetske asocijacije AntiAging medicine, dr Klod Dale, u opštoj bolnici MediGroup i na njemu je govorio o 4P medicini, zdravoj ishrani i zdravom načinu života, kao i o važnosti praćenja i slušanja sopstvenog organizma.

On je rekao da su odlike „4P“ medicine prevencija, predviđanje, personalizovana i participativna medicina, odnosno da je to program koji nema za cilj usporavanje starenja, već prevenciju bolesti i dug i zdrav život pacijenata. Dr Dale dao je savete o ishrani i zdravom načinu života i istakao da je od izuzetnog značaja praćenje i slušanje sopstvenog organizma.

 „4P“ je inovativni pristup antiejdžing medicini koji ne podrazumeva invazivne metode na spoljašnosti našeg tela, već personalizovan program prilagođen pacijentu u skladu sa njegovim analizama i potrebama, što podrazumeva spajanje antiejdžing medicine sa drugim granama – kardiologijom, fizijatrijom, nutricionizmom, genetikom, endokrinologijom, neurologijom, opštom medicinom.

Dr Dale došao je u Beograd na poziv prof. dr Jane Batsialou, lekara specijaliste i vodećeg stručnjaka estetske medicine, mezoterapije i AntiAging medicine, kao gost specijalne bolnice za dermatovenerologiju „Ioanna Medigroup“, koja je lider u polju neoperativne estetske medicine i antiejdžing procedura.

Dr Batsialou, lekar specijalista i vodeći stručnjak estetske medicine, mezoterapije i AntiAging medicine naglasila je da je u današnjem vremenu, kada živimo zahtevno, stresno i sa mnogo problema, izuzetno važno da se sačuva i neguje ne samo spoljašnja, već i unutrašnja lepota.

Dr Klod Dale takođe je predsednik i Evropske federacije za AntiAging, član Internacionalnog istraživačkog društva za kosu i autor knjige „Praktični vodič u AntiAging medicini”. Tokom više od 30 godina radnog iskustva razvio je svoj revolucionarni metod za dijagnostiku i tretman starenja, koji se pokazao veoma efikasnim.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook