Fitnes

Sport razvija humanost

Sport razvija humanost
Podeli dalje

Bavljenje sportom nije samo puko vežbanje i treniranje, već i način života. Sport razvija humanost i čini da budemo bolji ljudi.

 

Sport nam pomaže da izgradimo samopouzdanje, prevaziđemo strahove i predrasude, oslobađa nas negativne energije, jača i očvršćuje. Sport nas spaja, čini društvenijim i boljim u svakom pogledu.

Ujedinjene Nacije su u avgustu prošle godine ustanovile 6. april kao Međunarodni dan sporta sa ciljem da ukažu na to da sport podstiče mir i doprinosi edukaciji, ličnom razvoju, zdravim navikama života i prevazilaženju svih granica. Ovaj datum odabran je u znak sećanja na dan kada su otvorene prve moderne Olimpijske igre u Atini 1896. godine. Celu ideju podržao je i naš najbolji teniser Novak Đoković, ističući kako je važno da sport bude priznat kao posebna aktivnost u interesu međunarodnog mira i razvoja.

 

sport_razvija_humanost_v

 

O svim koristima sporta ispričane su i ispisane mnoge knjige, te se mi u to nećemo upuštati, već vas pozivamo da odvojite malo vremena i pogledate ovaj video u kojem su satkane sve poruke i značenja o važnosti sporta; u kojem ćete videti da i najbrutalniji sport razvija humanost i izvlači iz ljudi ono najbolje:

Ako imate vremena i volje, otiđite sa decom do Republičkog zavoda za sport na Košutnjaku gde će biti održane sportsko-rekreativne aktivnosti, organizovano druženje sa poznatim sportistima i glumcima, a sve u cilju proslavljanja Međunarodnog dana sporta.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook