Lice i telo

Med u službi lepote

Med u službi lepote
Podeli dalje

Jeste li znali da med u službi lepote daje gotovo istovetne rezultate kao u ishrani? Hrani i hidrira kožu, leči od akni i još mnogo toga.

 

Nekada ne trebate trošiti mala bogatstva na ulepšavanja, kad gotovo sve što Vam treba imate kod kuće. Izdvojte malo vremena samo za sebe i primenite sledeće savete.

Med je savršen sastojak za balansiranje kože i održavanje je vlažnom i svežom. Takođe, ima antiseptička svojstva, a može se koristiti i kao maska,  balsam za kosu – dodajući ga u onaj koji redovno koristite – kosa će vam biti dodatno meka i sjajna,kao  zaslađivač…

  

Za kožu koja je suva ili podložna aknama, dovoljno je da, nakon pranja, nanesete med na lice, usne i predeo ispod očiju. Držati desetak do dvadeset minuta i nežno isprati mlakom vodom. Ova metoda podstiče hidrataciju lica i uklanja suve ispucale delove, kako sa lica tako i sa usana.

 

med_u_službi_lepote_v

 

Sledeća maska odgovarajuća je za gotovo sve tipove kože. Svima nam je svakodnevno potrebno ljušćenje/ piling, kako bi se očistile pore. Aspirin pomaže tj. podstiče prirodno ljušćenje kože, zahvaljujući salicilnoj kiselini koja čisti duboko unutar pora. Jednostavno pomešajte 4 – 8 tableta aspirina sa nekoliko kapi vode i tome dodajte malo meda. Dobijenu smesu nanesite na lice, izbegavajući oči, usne i nosnice. Ostavite da deluje između 10 i 20 minuta, a potom nežno isperite mlakom vodom.

 


Podeli dalje
Tagovi

5 komentara

Click here to post a comment

Facebook