Lice i telo

Pobedite celulit

Pobedite celulit
Podeli dalje

Činjenica je da preko 80 posto ženske populacije kuburi sa ovom dosadnom napasti – celulitom. Bile mlade ili starije, vitke ili punije, celulit nam svima smeta; kako ga se rešiti?

Činjenica je da preko 80 posto ženske populacije kuburi sa ovom dosadnom napasti – celulitom. Bile mlade ili starije, vitke ili punije, celulit nam svima smeta; kako ga se rešiti?
 
 
Osnova za svaku borbu protiv narandžine kore je tečnost. Šest do osam čaša vode dnevno – tečnost pomaže da organizam izbaci natrijum koji je «dežurni krivac» u zadržavanju tečnosti u telu. Ne morate piti isključivo vodu, čajevi i sokovi od svežeg voća takođe spomažu. Bitno je da istrajete i već nakon nekih sedam dana uočićete povoljne rezultate.

Recite Ne cigaretama! Osim što ćete sačuvati zdravlje, lakše ćete se rešiti celulita, jer cigarete preplavljuju telo toksinima i prekidaju snabdevanje kože hranljivim materijama što dovodi do prevremene pojave bora, opuštene kože i stvaranja celulita.

Vežbajte kad god možete!
Tečnost u kombinaciji sa fizičkom aktivnošću duplo je dobro. Ako nemate vremena za odlazak u teretanu ili fitnes centar, a Vi odvojite bar pola sata u danu za vežbe kod kuće i istrajte u tome. Vozite bicikl ili rolere, probajte jogu, trčanje, idite stepenicama…sve to pomaže u borbi protiv celulita.

Hranite i negujte kožu. Koristite one preparate koji su osmišljeni da poboljšaju cirkulaciju kože, hidriraju i hlade. Nanosite preparate dva puta dnevno – svakodnevno i trudite se da ne preskačete, kako biste postigli pun efekat.

Piling, piling, piling. Otklanjanje izumrlih ćelija sa kože, stimulacija cirkulacije i poboljšanje elastičnosti…sve ovo dobijate redovnim pilingom. Nakon nekog vremena, uočićete kako je koža zdravija, blistavija i sa manje neravnina.

Način ishrane umnogome utiče na pojavu ili otklanjanje celulita. Jedite hranu bogastu proteinima i esencijalnim masnim kiselinama, kako biste se rešili ove napasti. Riba, piletina, pasulj, maslinovo ulje, ulje od semena lana, samo su neki od izvora koji jačaju vezivno tkivo oko masnih ćelija i apsorbuju višak tečnosti, što direktno utiče na smanjenje pojave celulita.

 
 

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook