Lice i telo

Prirodni lekovi za opekotine od Sunca

Prirodni lekovi za opekotine od Sunca
Podeli dalje

Prirodni lekovi za opekotine od SuncaPre nego što posegnete za medicinskim sredstvima kako biste se zaštitili od sunca i/ili opekotina, evo nekoliko prirodnih načina za prevenciju i lečenje.

 

Pre nego što posegnete za medicinskim sredstvima kako biste se zaštitili od sunca i/ili opekotina, evo nekoliko prirodnih načina za prevenciju i lečenje.

Najbolja prevencija i zaštita od štetnih sunčevih zraka je da minimizirate izloženost direktnom suncu, naročito u periodu od 10 do 16 časova, kada su oni najjači. Čak i kada ste napolju, trudite se da ostanete u hladu i ne izlazite iz doma bez sloja kreme sa zaštitnim faktorom.

Leto je i sezona paradajza i njegov pojačan unos u ishrani pomaže u prevenciji od opekotina od sunca. Istraživanja su pokazala da likopen koji se nalazi u paradajzu povećava proizvodnju i obnavljanje ćelija kože i pruža dodatnu zaštitu od sunca.

U slučaju da ste ipak zadobili opekotine od sunca, iste možete lečiti prirpdnim putem i to koristeći Aloe Vera gel, nanoseći ga (bez trljanja) u tankom sloju na kožu, kako biste sprečili njeno dalje isušivanje i potpomogli isceljivanje.

Pored Aloe Vera gela, u pomoć vam može priskočiti i čaj. Nanesite otkuvane kesice čaja direktno na kožu ili ih potopite u toplu kupku i lezite nekih 10-15 minuta. Na taj način smirujete upalu, otok i crvenilo kože.

Kao prva pomoć, može vam poslužiti i jabukovo sirće. Zanemarite (za neke) nezgodan miris i namažite ga po koži; sirćetna kiselina ublažava svrab, oticanje i ljuštenje kože.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook