Zdravlje žene

Saveti za bolje dentalno zdravlje

Saveti za bolje dentalno zdravlje
Podeli dalje

Pranje zuba nakon svakog obroka, korišćenje zubnog konca i vode za ispiranje su neophodni za zdravlje naših zuba, ali je potrebno više nege i brige kako bi ih što duže održali u dobrom stanju. Pročitajte savete za bolje dentalno zdravlje.

Iz tog razloga, nije zgoreg podsetiti se niza saveta za bolje dentalno zdravlje koje je objavila Američka Dentalna Asocijacija:

Držite se zdrave ishrane sa ograničenim brojem nezdravih grickalica. Umesto toga, opredelite se za zdravu hranu sa niskim procentom šećera ili integralne grlickalice i pijte što više vode.

Temeljno perite zube najmanje dva puta dnevno, koristeći zubnu pastu sa fluorom.

saveti_za_bolje_dentalno_zdravlje_v

Redovno koristite zubni konac kako biste se oslobodili naslaga između zuba, naročito ako imate problem sa nedostatkom mesta. Hrana koja ostane glavni je uzrok za pojavu kvara na zubima, bolesti desni, paradentopatije i paradentoze.

Vodite nedeljni zapisnik svega što jedete i unosite svako parče kolača, komad čokolade ili bonbonu, žvaku, piće sa većom dozom šećera kako biste procenili da li unosite previše namirnica koje oštećuju zube i desni.


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

  • Zbog svih svojstava koje Aloja Vera biljka poseduje njeno delovanje je još važnije kada deluje unutar našeg organizma, na taj način kao prvo dezinfikuje našu usnu duplju, a tokom pranja zuba hraljivi elementi same Aloje se ugradjuju u mikropore na našim zubima i čuvaju zdravlje naših zuba iznutra, od zivca, korena ka spolja.Pogodna je i za vegeterijance jer ne sadrži nikakve životinjske nusproizvode.

Facebook