Saveti

Bezbednosne preporuke za žene i devojke

Bezbednosne preporuke za žene i devojke
Podeli dalje

Autonomni ženski centar sastavio je bezbednosne preporuke za žene i devojke, kao vid preporuke i edukacije o bezbednosti u privatnim i javnim prostorima.

Ukoliko vas neko uznemirava preko Facebooka, plašite se neosvetljene ulice kojom prolazite na putu do kuće ili razmišljate o upisu na neki od kurseva samoodbrane, konkretne savete o tome kako da budete sigurnije možete pronaći u najnovijoj brošuri o bezbednosti žena i devojaka organizacije Autonomni ženski centar.

Brošura “Koliko sam bezbedna?”, dostupna na sajtu organizacije, sadrži bezbednosne preporuke u privatnim i javnim prostorima, savete o kursevima samoodbrane, informacije o sajber nasilju, proganjanju, seksualnom nasilju, kao i nasilju u porodici i među partnerima. U okviru brošure, postoji uputstvo i o mobilnoj aplikaciji „Bezbedna“ – hitni poziv u pomoć, koja služi za unapređenje bezbednosti žena i devojaka, a koja je trenutno razvijena samo za Android telefone. Aplikaciju možete preuzeti na Google Storeu i potpuno je besplatna.

bezbednosne_preporuke_za_žene_i_devojke_v

Pored toga, na jednom mestu navedeni su svi SOS telefoni i radno vreme ženskih organizacija u Srbiji, članica Mreže žene protiv nasilja.


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook