Saveti

Borba protiv zimske depresije

Borba protiv zimske depresije
Podeli dalje

Zima možda jeste na izmaku, ali onaj karakteristični depresivni osećaj ume da potraje. Nedostatak sunca, postpraznična depresija, ali i ova svetska ekonomska kriza sve nas poremete.

 

 

 

 

Zima možda jeste na izmaku, ali onaj karakteristični depresivni osećaj ume da potraje. Nedostatak sunca, postpraznična depresija, ali i ova svetska ekonomska kriza sve nas poremete. Ipak, leka ima – dovoljno je da malo poradite na sebi, izmenite nešto u svakodnevnom životu i, vrlo brzo, uočićete prve promene.

 

–    Čuvajte svoje zdravlje – stres dovodi do pada imuniteta, čiji nas nedostatak čini podložnim za razne prehlade, pa i bolesti. Jedite dobro, spavajte dovoljno i vežbajte kontinuirano.

–    Razmišljajte pozitivno. Umesto da se deprimirate i bacate u pesimizam, preokrenite način razmišljanja i uočite nove mogućnosti u trenutnoj situaciji. Pronađite način da dane učinite boljim, makar i kroz neke sitnice.

–    Vodite dnevnik. Bilo na internetu ili, kao nekada, na papiru, redovno ispisivanje misli i osećanja bez cenzure, činiće Vam dobro. Probajte i videćete kako ćete se nakon toga osećati rasterećeno.

–    Nađite sebi zanimaciju. Izaberite neki hobi ili se upišite na neki kurs ili sport; na taj način pojačavate pozitivnu energiju i vraćate poljuljano samopoštovanje.

–    Promenite izgled. Ako ništa drug one upali, promena izgleda je ona stvar koja nikada neo mane. Bilo da je u pitanju nova boja, frizura ili drugačiji način šminkanja i odevanja – ova vrsta promene definitivno obnavlja energiju.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook