Saveti

Gubitak posla nije nužno smak sveta #HONYpriče

Gubitak posla nije nužno smak sveta #HONYpriče
Podeli dalje

Koliko god nam se nekad i ne činilo tako, gubitak posla ne mora nužno da znači i smak sveta – sve zavisi od ugla posmatranja i naše sopstvene unutrašnje snage.

Bilo da ste već bili u ovakvoj situaciji ili ne, ne može da škodi priča o tome kako izgleda kad dobijete otkaz i ostanete bez posla. Da li je sve baš tako teško i neizdrživo kao što neki pričaju, da li parališe i onemogućava napredak ili se, ipak, i iz ovog gorkog iskustva nešto može naučiti i upotrebiti za dalji razvoj?

Ovonedeljni #HONYpriče primer govori upravo o tome kako je gubitak posla nešto što ne treba da nas zarobi i onemogući dalji razvoj, kako i dalje postoji toliko toga još što nas čini ljudima, kako posao – kakav god da je – nije i ne treba da bude nešto što nas definiše. Uostalom, pročitajte o iskustvu ove mlade žene i izvucite neku vrednu pouku.

„Prošle nedelje sam ostala bez posla, radila sam tamo 6 godina.To je prvi posao koji sam izgubila. Teško je ne shvatiti lično kad ti neko kaže da više nisi potreban.

Bilo nas je 10 u mom timu i od svih, izabrali su mene. I sad mi mozak luta i pronalazi sve moguće stvari koje sam mogla pogrešno uraditi.


Prvih nekoliko dana je bilo najteže. Dosta vremena sam provela plačući. Ali, bio mi je rođendan pre par dana i prijatelji su me izveli na tako veče. I to me je probudilo. Počela sam da se smejem i nisam mogla da se setim zašto sam i bila tužna.

Moj život je toliko veći od posla. Zdrava sam, živim u divnom radu i imam sjajnu grupu prijatelja. Sve što sam izgubila je samo malo parče pite.“

I zaista je tako. Ponekad, kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore i gubitak posla zaista može postati nešto najbolje što vam se desilo, a što ćete shvatiti tek kasnije.

Kakva su vaša iskustva? Jeste li vi nekad dobili otkaz i kakvu pouku ste iz toga izvukli, kako ste se izborili sa tim?

 

Save


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook