Saveti

Kako da uklonite lak za nokte sa stvari

Kako da uklonite lak za nokte sa stvari
Podeli dalje

Za prosutim lakom se, kao i za mlekom, ne plače. Umesto toga, pročitajte kako da uklonite lak za nokte sa stvari.

Za početak, uvek možete probati sa acetonom, samo pazite da nije uljani i uvek prvo testirajte na malom delu tkanine i nakon uklanjanja operite taj komad garderobe. Ipak, u situacijama kada je garderoba od nekog osetljivog materijala, bolje izbegnite aceton, kako ne bi ostala fleka.

Uklanjanje prosutog laka sa stvari acetonom radi se tako što uflekano mesto prekrijete papirnom maramicom ili ubrusom, dok poleđinu tapkate i čistite vatom natopljenom acetonom. Ponoviti nekoliko puta, između čega je potrebno ispiranje vodom. Kada ste zadovoljni rezultatom, operite garderobu na uobičajen način.

Drugi način je pomoću laka za kosu, isprskajte uflekano mesto, sačekajte da se prosuti lak stegne i sjedini sa lakom i uklonite ga sa tkanine. Nakon toga, operite stvar – možete i sa sapunom za skidanje fleka, za svaki slučaj.

Jedan od načina je i da pokušate sa alkoholom i vatom, kojom ćete trljati uflekano mesto kako biste uklonili boju; ako je u pitanju bela tkanina, slobodno koristite hidrogen za izbeljivanje bez tragova.

Znate li za još neke načine uklanjanja prosutog laka za nokte?


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook