Saveti

Koristi od paste za zube

Koristi od paste za zube
Podeli dalje

koristi od paste za zubeOsim svoje prvobitne namene – održavanje zuba zdravim i čistim, njeno Veličanstvo pasta za zube, može nam koristiti u još nekim situacijama i (ne)zgodnim prilikama.

Osim svoje prvobitne namene – održavanje zuba zdravim i čistim, njeno Veličanstvo pasta za zube, može nam koristiti u još nekim situacijama i (ne)zgodnim prilikama.

#1. Čišćenje nakita
Metalni nakit – bižuteriju, najlakše ćete i najbolje očistiti ako uzmete meku četkicu i malo paste za zube, nežno protrljate, isperete i ispolirate mekom krpom. Za ozbiljnije fleke, potopite nakit u vodu u kojoj ste rastvorili pastu za zube, ostavite da malo odstoji, a nakon toga isperite i ispolirajte.

#2. Borac protiv voštanih boja
Roditelji male dece znaju kako voštane boje u jednom trenutku postaju prava opasnost za zidove. Nanesite pastu za zube na vlažan sunđer i njime pređite preko iscrtanih zidova, škrabotine će nestati bez traga.

#3. Čišćenje bebi flašica
Naravno da nam se vremenom desi da ne otkuvavamo flašice baš nakon svake upotrebe. Umesto da ih perete deterdžentom za sudove, koristite pastu za zube i četku za flašice i isperite dobro. Pored toga što ćete bezbedno očistiti flašicu, pasta će neutralisati i one ne tako prijatne mirise i tragove od skorelog mleka.

#4. Otklanja bubuljice i tragove ujeda od insekata
Vrlo jednostavno: nanesite malo paste za zube na bubuljicu pre nego što odete na spavanje i ujutru ćete ustati bez nje! Pasta isušuje bubuljice i otklanja crvenilo, tako da je dobra i kod ujeda insekata.

#5. Otklanja neugodne mirise
Ako ne koristite zaštitne rukavice u kuhinji, čišćenje crnog ili belog luka i ribe ostavljju neugodne mirise na rukama. Tu vam u pomoć uskače pasta za zube – dovoljno je njome oprati ruke i mirisi će nestati.

#6. Uklanja fleke
Iako ne deluje na svim tipovima tkanine, pasta za zube uklanja fleke sa tepiha i pamučne garderobe. Na tepisima, koristite pastu i jaku četku, nanoseći je preko fleke. Ostavite malo da deluje i isperite vodom. Kada je u pitanju garderoba, na vlažnu tkaninu nanesite malo paste, protrljajte i isperite vodom, a nakon toga stavite u mašinu za veš, na uobičajeno pranje.

#7. Poliranje drvenog nameštaja
Ako nemate pri ruci neko od konkretnih sredstava za poliranje, pasta za zube će vam poslužiti i odraditi dobar posao. Pored toga, koristite je za uklanjanje onih fleka od čaša, koje nastaju kad ne koristite podmetače Smile

 


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

  • Zbog svih svojstava koje Aloja vera poseduje njeno delovanje je još važnije kada deluje unutar našeg organizma, na taj način kao prvo dezinfikuje našu usnu duplju, a tokom pranja zuba hraljivi elementi same Aloje se ugradjuju u mikropore na našim zubima i čuvaju zdravlje naših zuba iznutra, od zivca, korena ka spolja.
    Pasta za zube je formulisana je tako da može cela porodica da je koristi, sadrži u sebi samo visoko kvalitetne sirovine, laboratorijski ispitane.
    Pogodna je i za vegeterijance jer ne sadrži nikakve životinjske nusproizvode.

Facebook