Saveti

Nove koristi od svakodnevnih potrepstina

Nove koristi od svakodnevnih potrepstina
Podeli dalje

nove koristi od svakodnevnih potrepstinaU situacijama kada nas mrzi da odemo do prodavnice po neko sredstvo za otklanjanje fleka, otčepljivanje odvoda ili ne znamo kako bismo poslužili sladoled, smirili upaljeno mesto na koži od ujeda komaraca – pomažu potrepštine koje već imamo u kući. Evo nekolicine spasilaca u takvim situacijama.

U situacijama kada nas mrzi da odemo do prodavnice po neko sredstvo za otklanjanje fleka, otčepljivanje odvoda ili ne znamo kako bismo poslužili sladoled, smirili upaljeno mesto na koži od ujeda komaraca – pomažu potrepštine koje već imamo u kući. Evo nekolicine spasilaca u takvim situacijama.
 
kućne potrepštinePesak za sveće
Kako biste sprečili da vam vosak ostavlja fleke i tragove na posudama, tanjirima ili po stoljnjacima, dovoljno je da na dno posude stavite malo peska i problem rešen.

Kesice čaja protiv ujeda komaraca i opekotina od sunca
Iritiranu kožu od ujeda komarca umirićete ako na sporno mesto stavite iskorišćenu i ohlađenu kesicu čaja i ostavite da odstoji pet minuta. Za opekotine od sunca, sipajte lonče skuvanog čaja u mlaku kupku i ležite u kadi dok ne osetite da peckanje kože prestaje.

Krema za sunce za brijanje
Kreme za sunce kojima je istekao rok vas neće zaštititi od UV zraka, ali vas mogu zaštititi od peckanja kože usled brijanja nogu. Dovoljno je da kremu nanesete na noge pre početka brijanja i noge će biti bezbedne, glatke i negovane.
 
Modla za mafine kao poslužavnik za sladoled
Dan pre zabave ili dolaska gostiju, zamrznite kugle sladoleda u korpicama za kolače, sutradan ih stavite u modli za mafine i tako poslužite. Neobično, drugačije i bez fleka!

savršena ženaSo za otpušavanje odvoda i čišćenje pegle
Ako sam nisu pri ruci uobičajeni otpušivači, sipajte pola šolje soli u odvod a zatim i isto toliko tople vode, ostavite nekoliko minuta da deluje pa ponoviti postupak. Takođe, so pomaže da očistite peglu – dovoljno je preći toplom peglom preko papira na koji ste sipali malo soli i pegla je kao nova.

Limun za izbeljivanje veša
Davno pre raznih hemijskih izbeljivača, naše bake su u tu svrhu koristile limun. Sipajte do pola šolje limunovog soka (u zavisnosti od količine) u mašinu za pranje veša i vaš beli veš biće ponovo kao nov.

Alu folija za čišćenje staklenih sudova

Iskorišćenu aluminijumsku foliju više ne morate odmah bacati; za čišćenje staklenih sudova ili plehova, sipajte toplu vodu, deterdžent za sudove i istrljajte ih lopticama folije.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook