Saveti

Pravila dobrog ukusa

Pravila dobrog ukusa
Podeli dalje

saveti o stilu Garderoba, pored svoje osnovne funkcije, služi i da naglasi naš ukus, siluetu, status,  ali treba i da odgovara našem temperament, raspoloženju i celokupnoj ličnosti. Nije dovoljno samo prekriti se poznatim markama i reći “To je to, izgledam strava” ako je to strava u negativnom kontekstu.

Garderoba, pored svoje osnovne funkcije, služi i da naglasi naš ukus, siluetu, status,  ali treba i da odgovara našem temperament, raspoloženju i celokupnoj ličnosti. Nije dovoljno samo prekriti se poznatim markama i reći “To je to, izgledam strava” ako je to strava u negativnom kontekstu.

#1. Manje je više
Ovo je najosnovnije pravilo: izbegavajte da upadnete u zamku kupovine zarad nje same, na kraju ćete imati pun ormar stvari koje međusobno i ne bogu baš nešto dobro da se uklope. Umesto toga, gledajte da kupite nekoliko dobrih kompleta, kao i uklopivih blejzera, suknji i pantalona/džinsa – koje možete vrlo ukusno i skladno kombinovati na dosta načina.

#2. Kvalitet vs kvantitet
Vezano za prethodni savet, radije kupite jednu stvar koja je proverenog kvaliteta, nego gomilu jeftinih krpica. Jeftina garderoba, ma koliko se mi trudili, uvek će biti-ostati-i-izgledati jeftino. Uštedite i investirajte novac u nekoliko probranih i kvalitetnih komada odeće – izgledaćete i osećati se mnogo bolje, što će se reflektovati i na vaš celokupan izgled.

#3. Razumna kupovina
Kako ipak ne živimo u savršenom svetu i ne možemo sebi priuštiti ono što želimo, treba biti razuman, racionalan i ekonomičan pri kupovini. Što će reći – neminovno je da, ipak, češće kupujemo one jeftinije stvari nego skuplje. U tom slučaju, ono što su mene moje baka i mama naučile jeste da ne škrtarim na obući, vešu, tašnama i šminci – sa svim ostalim, možemo se i nekako ‘provući’.

#4. Pronađite svoj stil
Moda je promenljiva forma koja se može menjati i preko noći. To ne znači da i vi trebate ići u korak sa njom, ma koliko da ste u mogućnosti ili samo volite da pratite modne trendove. Jednom kada pronađete svoj stil koji vam pristaje i čini da se osećate i izgledate dobro – držite ga se. Da, osvežite izgled po kojom sezonskom sitnicom, modnim detaljem ili pažljivo odabranim komadom odeće, ali nemojte kupovati nešto samo zato što je sada u trendu a ne stoji vam dobro. Isto se odnosi i na boje garderobe – trenutno su u modi ’60.-te i ’70.-te ali ako vam te jarke i vesele neonske boje ne stoje, nema potrebe da eksperimentišete. Radije odaberite neki detalj – bedževi, rajf za kosu, par komada naglašenog nakita ili promenite način šminkanja.
 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook