Saveti

Prednosti online skolovanja

Prednosti online skolovanja
Podeli dalje

prednosti online skolovanjaU vremenu u kojem živimo, gde moderna tehnologija diktira tempo u poslu i u privatnom životu, očekivano je da se stvari menjaju i na obrazovnom planu. Više nije dovoljno imati formalno obrazovanje, neophodno je stalno raditi na sebi i sticati nove veštine. Online školovanje nam u tome pomaže, a evo i kako.

 

U vremenu u kojem živimo, gde moderna tehnologija diktira tempo u poslu i u privatnom životu, očekivano je da se stvari menjaju i na obrazovnom planu. Više nije dovoljno imati formalno obrazovanje, neophodno je stalno raditi na sebi i sticati nove veštine. Online školovanje nam u tome pomaže, a evo i kako.

Bilo da ste tek svršeni srednjoškolac, student ili ste zaposleni u firmi, možda i roditelj – online školovanje je sistem obrazovanja pomoću kojeg se dodatno profilišete, bez da posao i privatni život trpe. Kao neko ko je i supruga i zaposlen i roditelj troje dece, a želim da nadogradim svoje znanje, veoma mi je važno da pronađem način na koji mogu sve svoje obaveze i želje da uskladim i upravo mi u tome pomaže školovanje na daljinu. Koje su njegove prednosti?

#1. Na prvom mestu, online školovanje mi omogućava da se obrazujem od kuće i u vremenu kad meni to odgovara. Štedim i vreme i novac jer ne moram izlaziti iz kuće do škole, posao i deca ne trpe jer lekcijama mogu pristupiti u bilo koje doba dana ili noći: kad spavaju ili su napolju, nakon završenog posla i ostalih obaveza, što mi jako mnogo znači.

             [youtube height=“360″ width=“640″]http://www.youtube.com/watch?v=JPSFZPGilec[/youtube]

#2. Još jedna pogodnost je i što sama određujem tempo kojim prelazim lekcije i ostale obrazovne sadržaje: video, testove i dr. Ako mi nešto nije jasno ili sam propustila, lako se mogu vratiti i obnoviti onoliko puta koliko mi je potrebno. Takođe, profesori su mi na raspolaganju za konsultacije – bilo putem maila ili live streaminga (Skype).

#3. Prednost kod ovakvog vida učenja je i to što se online škole redovno osvežavaju i upotpunjuju najnovijim trendovima, tako da stičem znanje koje je aktuelno i samim tim se usavršavam onim veštinama koje se trenutno traže na tržištu.

U svetu a i kod nas, sve su traženiji IT profili, a razna istraživanja ukazuju da će do 2015. godine nedostajati oko 900.000 kvalifikovanih ljudi u ovom sektoru!  Ovu činjenicu, prepoznala je i država, pokrenuvši (u saradnji sa Infostudom) akciju Studiraj i ti IT, za sve srednjoškolce koji se pripremaju za upis na studije.

Kao neko ko se bavi internetom, vođenjem i održavanjem web sajtova, naloga na društvenim mrežama, online marketingom i PR-om, zainteresovana sam da ovladam veštinama dizajna i multimedije, što će mi samo dodatno pomoći u poslu kojim se bavim. Pored toga, u Srbiji je sve traženiji i rad na razvoju mobilnih aplikacija, programiranje, IT poslovanje, CAD, administracija mreža – sve su to smerovi koje imamo mogućnost da završimo u našoj zemlji i iz udobnosti naše fotelje. 

I ranije smo bili u  mogućnosti da se uravršavamo i stičemo nova znanja online, ali novina i prednost je što se sada možemo obrazovati “na domaćem terenu”, slušajući predavanja na maternjem jeziku i konsultovati se sa domaćim stručnjacima iz oblasti IT poslovanja.

* Podršku za pisanje ovog teksta je pružio Link Group.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook