Saveti

Tajne fotogeničnih žena – budite kao one!

Tajne fotogeničnih žena – budite kao one!
Podeli dalje

Sve te naslovnice magazina, objave lifestyle blogerki – koje su to tajne fotogeničnih  žena, koje ih čine savršenim na svakoj fotografiji?

Znate sve one devojke i žene nad čijim fotografijama uzdišete razmišljajući da vi same nećete na fotkama ispasti ni nalik njima? One koje kao da su sklopile pakt sa Barnijem iz How I Met Your Mother, pa na svakoj fotografiji ispadnu savršeno? U čemu je fora, koje su tajne fotogeničnih žena koje čine da uvek izgledaju kako izgledaju na fotografijama?

tajne-fotogenicnih-zena
Pre svega, bilo da su profesionalni modeli ili ne, ove devojke i žene poznaju svoje telo, dobre i loše strane, uglove pod kojim ispadnu dobro i poze kojima naglase ono što treba, skrivajući sve ono što (misle da) ne treba.

Dalje, osećaju se dobro u svojoj koži, imaju stav i samopouzdanje i to je veliki deo onoga što se na tim fotografijama vidi. Zato, ne skrivajte stomak ili šire bokove ili šta već mislite da ne treba da se na fotografijama vidi. Umesto toga, naoružajte se samopouzdanjem da pršti na sve strane (ili fake it until you make it), nasmešite se i dozvolite aparatu da uhvati taj osećaj da je dobro biti vi.

tajne-fotogenicnih-zena-v1
Kad smo već kod osmeha, jeste li primetile da sve te žene nemaju kez od uveta do uveta (osim kad reklamiraju sredstvo za beljenje zuba, pa i tada ne preteruju), već onaj blagi, jedva primetni smešak? U engleskom jeziku, ova tehnika se zove „squinching“ i odnosi se na ono kad skupite oči kao da žmirkate, a usne razvučete tek toliko da se formira blagi smešak. Vežbajte pred ogledalom dok ne uhvatite onaj samo vaš.

A kad već govorimo o ogledalima, ne zaboravite da su ona vaš najbolji prijatelj. Ništa nas ne čini tako savršenim na fotografijama, kao sati i sati vežbanja pred ogledalom. Smešak, poza, samopouzdanje, stav – sve su to stvari koje se daju uvežbati i pomažu da na fotkama izgledate najbolje što možete.

tajne-fotogenicnih-zena-v2

Kažu da vežba dovodi do savršenstva zato, pokušajte i same i iznenadićete se postignutim. Svakako će vam biti lakše da se postavite i (is)pozirate nakon što ste već stekle uvid u to koji stav i kakav ugao vam laska i možda nećete biti nervozne ili smetene pri nekom sledećem fotkanju 🙂

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook