Saveti

Traži bolje, ne miri se sa onim što ti ne prija #HONYpriče

Traži bolje, ne miri se sa onim što ti ne prija #HONYpriče
Podeli dalje

Svako od nas zaslužuje sreću i treba da traži bolje, ako nije zadovoljan i srećan sa onim što ima.


Dodir, poljubac, lepu reč, saznanje da smo voljeni i ispunjeni zbog osobe koja je kraj nas. Ne dozvoli nikad sebi da posrneš i posumnjaš u sebe toliko da se miriš sa nečim što nije za tebe. Ni u kom pogledu.

„Zajedno smo 20 godina. Nikad nisam izlazila ni sa kim drugim, ali među nama nema intimnosti. Nisam udata za njega, ne želi čak ni da njegova porodica zna da smo zajedno. Možda je do moje težine. Možda je do statusa. Ali, drži me podalje od porodice.

Jednom sam slučajno sedela do njegove sestre na košarkaškoj utakmici i vilica mu je skoro pala kad nas je video.

Vodili smo ljubav samo jednom i to je bilo pre 12 godina. Ne želi da me poljubi ili dodirne i ja sam prestala da ga pitam za to. Ali, insistira da smo u vezi. Naljutio se kad sam htela da promenim status u „slobodna“. Seo je za moj računar i promenio ga nazad, nisam ni znala da zna moju lozinku. Ubedila sam sebe da sam OK sa tim. Ubedila sam sebe da sam OK što se ne dodirujemo. Ali mislim da nisam.

Nedavno sam otišla terapeutu po prvi put. Bila sam toliko uplašena da će saznati, da sam parkirala kola ulaz do. Ali, možda bi bilo dobro da sazna. Možda bi me onda ostavio i pružio mi šansu.“

trazi-bolje-ne-miri-se-sa-onim-sto-ti-ne-prija-v

Nasilje nije samo fizičko i nasilje se ne dešava nekom drugom, niti dolazi iznenada. Počne izokola, uvuče se stihijski i traje, traje, nanoseći veliku – nekad i trajnu – bol i štetu. Ne dozvoli sebi da misliš da nisi vredna izlaska iz takve, pa i svake druge situacije koja ti ne prija.

Traži bolje jer zaslužuješ bolje, niko ne zaslužuje da bude u toksičnoj, kontrolišućoj i opasnoj vezi.

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook